vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsRămas bun, Ivan Patzaichin! Marele olimpic s-a stins din viață la 71...

Rămas bun, Ivan Patzaichin! Marele olimpic s-a stins din viață la 71 de ani

Ivan Patzaichin a murit la 71 de ani, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, în ultimele trei luni fiind internat la spitalul „Elias” din Capitală.

Ivan Patzaichin a fost diagnosticat în luna aprilie cu o formă gravă de cancer la stomac. Deși familia nu a vrut să facă publice aceste informații, cei apropiați de fostul mare campion cunoșteau starea medicală a acestuia.

Ziaristul Gabi Safta a făcut publică o conversație cu Ivan Patzaichin de pe data de 1 august, când fostul mare campion a recunoscut că are probleme de sănătate: „Scuză-mă, Gabi, dar sunt în spital pentru niște investigații. Mulțumesc pentru înțelegere”.

Cu doar două zile înainte de deces, Ivan Patzaichin avea speranța că va reuși să învingă cancerul, chiar dacă boala s-a agravat în ultima lună și i-a trimis un mesaj aceluiași Gabi Safta: „Este spre bine. Mulțumesc”. Se pare că boala însă a evoluat extrem de rapid și în doar câteva luni i-a afectat lui Ivan Patzaichin toate organele interne.

În ultimele trei luni de viață, fostul mare sportiv în vârstă de 71 de ani a stat mai mult internat la spitalul Elias din București.

Mesajul emoționant al Comitetului Olimpic Sportiv Român pentru Ivan Patzaichin

Comitetul Olimpic Sportiv Român a transmis un mesaj emoționant în memoria lui Ivan Patzaichin, care a devenit viral în spațiul online, fiind preluat de foarte mulți oameni.

„E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și a caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (8 de aur), a fost un OM dăruit și generos. Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!”

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria României

  • Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante.
  • În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit.
  • Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur.
  • Are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.
PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII