marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăActualitateRafael Nadal se retrage din tenis în 2024! „Anul viitor va fi...

Rafael Nadal se retrage din tenis în 2024! „Anul viitor va fi ultimul”

Rafael Nadal, care a câştigat de 14 ori turneul Roland Garros, a precizat totodată că 2024 ar putea fi ultimul său an ca jucător profesionist.

Tenismenul spaniol Rafael Nadal a anunţat că nu va participa la următoarea ediţie de la Roland Garros, care va avea loc între 22 mai şi 11 iunie, pentru că nu s-a refăcut complet în urma unei accidentări suferite în luna ianuarie la Australian Open, informează EFE, citată de Agerpres.

Rafael Nadal se retrage în 2024

Ar putea fi un obiectiv să încerc să ajung la sfârşitul anului şi să pot să joc în Cupa Davis. Şi să încerc să abordez anul viitor cu nişte garanţii. Cred că va fi ultimul meu an. Dacă voi continua să joc chiar acum, nu cred că voi putea s-o fac anul viitor. Nu merg la Roland Garros, nu voi juca lunile acestea, iar intenţia mea este ca anul viitor să fie ultimul”, a declarat Rafael Nadal.

Aflat pe locul 14 ATP, tenismanul spaniol vrea să fie în formă în 2024 pentru a putea să joace la turneele „la care vreau să-mi iau rămas bun de la cei care m-au marcat”, după cum menționează Nadal.

În vârstă de 36 de ani, Rafael Nadal a suferit o accidentare la psoas (muşchiul flexor al şoldului) în turul al doilea de la Australian Open, pe 18 ianuarie, când s-a înclinat în trei seturi în faţa americanului Mackenzie McDonald. Campionul iberic nu a mai participat de atunci la nicio competiţie oficială, ratând în special turneele de categoria Masters 1.000 de la Monte Carlo, Madrid şi Roma, pe suprafaţa sa favorită, zgura.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII