sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăActualitatePROMISIUNE NERESPECTATĂ: Nicușor Dan nu a rezolvat problema maidanezilor!

PROMISIUNE NERESPECTATĂ: Nicușor Dan nu a rezolvat problema maidanezilor!

Nicușor Dan promitea, în 2012, că va demisiona din funcția de primar general dacă nu va rezolva, în primele șase luni de mandat, problema maidanezilor, potrivit Gândul.

În 2012, Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a susținut că, dacă va ajunge în fotoliul de Primar General, își va da demisia dacă în șase luni nu rezolvă problema câinilor fără stăpân.

Demisia în alb semnată de Nicușor Dan

Mai mult decât atât, el și-a semnat propria demisie în alb încă de atunci.

În cadrul emisiunii, Nicușor Dan a vorbit și despre soluțiile pe care le are în cazul câinilor fără stăpân.

Nu trebuie să mai rămână câini pe stradă. Ei trebuie duși în adăposturi. Trebuie create adăposturi ale municipalității, pentru că nu există la capacitatea de a lua cei 30.000 de câini din București. Dacă sunt asociații de proprietari care îi revendică pe câinii care stau în apropierea blocurilor, (…) primăria le dă țarcurile ca să-i țină acolo. Viața unui câine într-un adăpost nu e cea mai fericită. La fel, trebuie încurajată adopția pentru că avem 1, 2 câini la 100 de locuitori. Niciodată nu s-a făcut publicitate pe adopția de câini.

Adăposturile vor costa 3, 4 milioane de euro. Banii vor veni din bugetul municipalității. Vor fi făcute în interiorul Bucureștiului. Dacă mergeți spre Măgurele veți găsi teren liber pe zeci de kilometri pătrați. Trebuie controlată și apariția de noi câini și asta se face printr-un registru al câinilor din București, cu sau fără stăpân, prin sterilizarea celor fără stăpân și încurajarea celor cu stăpân”, a spus Nicușor Dan, în cadrul unei emisiuni electorale din 2012.

Alte promisiuni deșarte, pe acest subiect, au fost făcute de primarul general al capitalei și în campania electorală din 2020:

Bucureștiul are și resursele și gradul de dezvoltare necesare pentru a fi un oraș civilizat cu animalele. Din păcate, actuala administrație nu a colaborat cu grupurile civice și ONG-urile care au expertiză în acest domeniu și a fost absolut opacă la solicitările acestora.

Ca primar general, voi iniția următoarele măsuri:

  • Vom colabora cu ONG-urile și cu grupurile civice care au expertiză în domeniul protecției animalelor, inclusiv prin externalizarea unor adăposturi către acestea.
  • Vom asigura o transparență totală a adăposturilor primăriilor din București.
  • Vom asigura sterilizarea gratuită, la cerere, a animalelor.
  • Vom sancționa drastic, conform legii, abandonarea animalelor.
  • Vom încuraja, prin campanii de informare, adopția animalelor din centrele Primăriei.
  • Vom sancționa drastic, conform legii, abandonarea animalelor”, promitea Nicușor Dan.
PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII