vineri, februarie 23, 2024
spot_img
AcasăActualitatePoliticăPROIECT DE LEGE! Liberalii cer ca ziua de naștere a salariaților să...

PROIECT DE LEGE! Liberalii cer ca ziua de naștere a salariaților să fie zi liberă, plătită de angajator

​​Potrivit unui proiect de lege depus de liberalul Daniel Fenechiu, acordarea unei zile libere, plătite, „în ziua în care fiecare dintre noi își serbează ziua de naştere, contribuie la motivarea resursei umane”, potrivit HotNews.

În centrul preocupării de legiferare, de dezvoltare şi îmbunătăţire a raporturilor juridice și a relațiilor sociale reglementate legislativ, trebuie să stea Omul”, subliniază Daniel Fenechiu.

Zi de naștere liberă pentru angajați

Daniel Fenechiu este de părere că, „predictibilitatea oferită salariatului prin a cunoaşte faptul că va avea o zi liberă de ziua lui de naştere, dacă aceasta va fi, de exemplu, în ziua premergătoare sau imediat următoare perioadei de repaus săptămânal, îi poate oferi posibilitatea de achiziţiona servicii turistice pentru petrecerea acestui eveniment într-o altă localitate.

Prin cheltuielile astfel făcute – avem în vedere aici cele pentru transport, servicii de alimentație publică, intrări la obiective turistice, muzee etc. – este clar că se va contribui la încasările din taxe şi impozite, la bugetul de stat ori cel local.

Ziua de naștere este un eveniment, anual, în viața fiecăruia dintre noi, şi trebuie să oferim posibilitatea fiecărui salariat de a-şi petrece această zi aşa cum îşi dorește. Singur, cu familia ori cu prietenii”, a încheiat pledoaria liberalul.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII