marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitatePROGRAMUL PRIMA CASĂ: Care sunt condiţiile pentru a cumpăra o locuinţă prin...

PROGRAMUL PRIMA CASĂ: Care sunt condiţiile pentru a cumpăra o locuinţă prin creditul garantat de stat?

S-a lansat noul program Prima Casă! Românii care vor să beneficieze de acest program trebuie să îndeplinească o serie de condiții.

Programul poate fi accesat de cei care nu au în proprietate o locuinţă, sau dacă deţin o casă, aceasta să nu depăşească 50 de metri pătraţi şi să nu fi fost achiziţionată printr-un alt program garantat de stat, potrivit Antena 3 CNN.

Odată îndeplinite condițiile, poate fi luată decizia achiziționării, iar primul prag este de 70.000 de euro. Pentru apartamentele care se încadrează în acest preț, avansul cerut este de 5%.

Pentru apartamentele mai scumpe de 70.000 de euro, dar care nu depășesc 140.000 de euro, avansul cerut este de 15%. Se pot achiziționat și apartamente mai scumpe de 140.000 de euro, însă doritorii trebuie să vină cu diferența de bani de acasă.

Cei care își cumpără o locuință prin programul Noua Casă, nu au voie să înstrăineze locuința în primii cinci ani, iar dacă vor să o închirieze, trebuie să primească acordul băncii și a Ministerului Finanțelor.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII