luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăMeteoPROGNOZA METEO Când scăpăm de vremea de iarnă! Ce fenomene se anunţă...

PROGNOZA METEO Când scăpăm de vremea de iarnă! Ce fenomene se anunţă de Florii?

Vremea se va menţine mult mai rece decât normal în a doua decadă a lunii aprilie în aproape toată ţara, deşi valorile termice diurne vor fi în creştere faţă în sud şi în est. Vestea bună este că de Florii şi de Paşte va fi vreme caldă.

Elena Mateescu, director Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a anunţat că vom avea parte de vreme frumoasă în săptămâna Floriilor şi de Paşte, în toată ţara. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Aşa cum arată datele, săptămâna Floriilor este una caldă din punct de vedere termic şi în general fără precipitaţii în întreaga ţară”, a spus meteorologul.

Conform prognozei pe următoarele patru săptămâni publicată de ANM, temperaturile vor avea valori normale pentru această perioadă, uşor mai crescute în a doua jumătate a lunii aprilie.

Săptămâna 11.04.2022 – 18.04.2022 

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice şi la munte.

Săptămâna 18.04.2022 – 25.04.2022 

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 25.04.2022 – 02.05.2022 

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 02.05.2022 – 09.05.2022 

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în regiunile centrale şi nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Sursă: Adevărul.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII