vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitatePrințul Harry și Meghan Markle, întâlnire cu militarii români de la Jocurile...

Prințul Harry și Meghan Markle, întâlnire cu militarii români de la Jocurile Invictus 2022: „Au făcut cunoştinţă cu umorul românesc”

Ministerul Apărării Naționale a publicat astăzi imagini cu militarii români care fac parte din Echipa României la Jocurile Invictus Haga 2022, alături de prințul Harry al Marii Britanii și de soția sa, Meghan Markle.

Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia sa Meghan i-au vizitat ieri pe militarii răniţi care participă la Jocurile Invictus Haga 2022”, a scris MApN pe pagina de Facebook.

Ducii de Sussex au stat de vorbă şi cu militarii români din Invictus Games Echipa Romaniei, au zâmbit şi i-au încurajat, au făcut cunoştinţă şi cu umorul românesc„, a mai transmis Ministerul Apărării Naționale.

Conform unui comunicat MApN, pentru militarii români, ediţia din acest an, desfăşurată în perioada 16 – 22 aprilie, reprezintă cea de-a treia participare, după jocurile organizate la Toronto (2017) şi Sydney (2018). Competiţia sportivă internaţională susţine recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi în operaţiuni militare.

Jocurile Invictus susţin o perspectivă de respect şi empatie faţă de sacrificiul şi traumele militarilor răniţi, a căror implicare în activităţi sportive interne şi internaţionale este o oportunitate de reintegrare socială şi de redare a încrederii în forţele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică şi psihică.

Ca proiect de reprezentare naţională, ‘Invictus România’ îşi propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative„, precizează MApN.

Sursă: Antena3.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII