vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăActualitatePrinţesa Diana a fost onorată cu o placă English Heritage la fosta...

Prinţesa Diana a fost onorată cu o placă English Heritage la fosta ei locuinţă din Londra. Prinţesa ar fi împlinit 60 de ani anul acesta

Londra a onorat-o pe regretata prinţesă Diana cu o placă albastră, amplasată pe imobilul unde a locuit în cei doi ani înainte de a se căsători cu prinţul Charles, informează AP.

Diana, care a murit într-un accident de maşină la Paris în 1997, este fostul membru al monarhiei cu cel mai înalt profil căruia i s-a acordat onoarea. Ea a fost nominalizată de Adunarea de la Londra în 2019 în cadrul unei campanii prin care se cerea londonezilor să sugereze femei demne de o placă albastră. „Diana a avut şi încă mai are un loc foarte special în inimile londonezilor şi suntem încântaţi să vedem placa ei albastră aşezată în mod oficial ca monument al muncii ei pentru binele altora”, a declarat Andrew Boff, preşedintele Adunării de la Londra.

Pentru Diana, 60 Coleherne Court, apartamentul din preajma King’s Road din Londra, a fost începutul unei noi aventuri. Stabilindu-se în capitală după ce a împlinit 18 ani, Diana a împărţit apartamentul cu mai mulţi prieteni din 1979 până în 1981. Acolo a început prima dată să îl curteze pe Charles. Conform celei mai bine vândute cărţi ale lui Andrew Morton din 1992, „Diana, în propriile cuvinte”, Diana şi-a descris anii în acea locuinţă drept „cea mai fericită etapă” din viaţa ei. Una dintre colegele ei de cameră, Virginia Clarke, a ajutat la inaugurarea plăcii English Heritage în timpul ceremoniei de miercuri. „Acelea au fost zile fericite pentru noi toţi, iar apartamentul era întotdeauna plin de râsete”, a spus ea. „Diana a plecat să devină atât de mult pentru atât de mulţi. Este minunat că moştenirea ei va fi amintită în acest fel”.

Onoarea vine în anul în care Prinţesa Diana ar fi împlinit 60 de ani. „Diana a fost una dintre cele mai faimoase femei din lume şi şi-a folosit faima şi influenţa pentru a milita pentru probleme de ordin social precum lipsa de adăpost şi minele terestre”, a declarat Anna Eavis, directorul curatorial al English Heritage. „Este adecvat ca placa noastră albastră să o amintească în acest loc, în care a început viaţa ei în ochii publicului”, a adăugat ea. Renumitul program al plăcii albastre din Londra a început acum mai bine de 150 de ani. Plăcile comemorează oameni care au realizat ceva semnificativ şi care au locuit la Londra la un moment dat. Există peste 900 de plăci oficiale în capitală.

Sursă: Adevărul.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII