luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitatePrimarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, urmărit penal de DNA pentru abuz în...

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este urmărit penal pentru că în perioada 2015 – 2021 ar fi aprobat emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii și intabulării unui bloc din centrul Capitalei, potrivit G4Media.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție au dispus „efectuarea urmăririi penale față de suspectul NEGOIȚĂ ROBERT SORIN, la data faptelor și în prezent primar al Sectorului 3 București, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, informează Direcția Națională Anticorupție.

În ordonanța procurorilor se arată următoarele suspiciuni:

În perioada 2015-2021, suspectul Negoiță Robert Sorin ar fi aprobat emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii și intabulării unei construcții (bloc) situate în zona centrală a municipiului București”, a transmis DNA.

Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Procurorii DNA au făcut, în 1 februarie, 17 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar care vizează emiterea unor acte administrative de către instituţii ale statului. Una dintre descinderi a avut loc la Primăria Sector 3, iar Robert Negoiță a fost audiat.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII