marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitatePrimăriile din Capitală vor desfiinţarea parcărilor rezidenţiale

Primăriile din Capitală vor desfiinţarea parcărilor rezidenţiale

Primarii de sector vor să desfiinţeze parcările de reşedinţă şi să le transforme în plata cu ora.

Noile parcări sunt destinate şoferilor care nu au loc personal plătit la primărie.

În Sectorul 3, locurile de parcare pot fi ocupate până la ora 18.00, iar tariful este de 5 lei pe oră. Acelaşi tarif este şi la parcările pe oră din Sectorul 2, marcate cu alb. În Sectorul 6, tariful este de 4 lei pe oră.

Sectorul 4 are cele mai ieftine locuri de parcare

Cele mai ieftine locuri de parcare pot fi găsite în Sectorul 4: un leu sau doi pe oră, în funcţie de zonă, informează Observator News.

Doar în sectoarele 1 şi 5 nu există parcări cu ora. În 2 şi 6 sunt câteva sute, în 4 peste 7.000, iar campion este sectorul 3, cu 20.000 de locuri.

Amenzi de până la 1.000 de lei

Cine nu plătește, se poate trezi cu o amendă piperată de până la 1.000 de lei. În sectorul 2, primarul se gândeşte să transforme toate parcările, inclusiv cele de reşedinţă, în parcări cu taxă orară.

În Sectorul 6, pe lânga taxa de patru lei pe oră, şoferii care locuiesc acolo își pot rezerva locul de parcare prin abonament (150 de lei pe lună).

În Bucureşti, sunt aproximativ 200.000 de locuri pentru mai mult de un milion o sută de mii de automobile. Locuitorii Capitalei spun însă că ar fi nevoie de mai multe parcări de reşedinţă.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII