luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitatePrețurile record la uleiul de măsline alimentează infracțiunile în Spania

Prețurile record la uleiul de măsline alimentează infracțiunile în Spania

Furt impresionant de ulei de măsline în Spania, în valoare de peste o jumătate de milioane de dolari, ca urmare a prețului majorat.

Preţurile record alimentează valul de infracţiuni în țara care este cel mai mare producător mondial de ulei de măsline, informează platforma Bloomberg, citată de Agerpres.

O cantitate de aproximativ 50.000 de litri de ulei de măsline extra virgin au dispărut în dimineaţa zilei de 30 august de la o presă din regiunea Cordoba, din Spania. Hoţii au încărcat uleiul, cu o valoare de 500.000 de euro, în două cisterne. Jaful a durat aproximativ două ore.

Explozia prețurilor în Spania

Furturile şi vânzarea de produse frauduloase în magazine sunt o nouă bătaie de cap pentru producătorii care se luptă în paralel cu vremea extremă, costurile ridicate şi îngrijorările cu privire la evoluţia cererii.

Seceta devastatoare a redus la jumătate producţia Spaniei în sezonul 2022-2023, iar provocările pe partea de producţie din Italia au limitat livrările globale. În sudul Spaniei, preţurile la uleiul de măsline s-au dublat faţă de începutul anului trecut. Costul unei sticle de ulei de măsline extra virgin a crescut cu aproximativ 15% numai de la mijlocul lunii iulie, în supermarketurile din Spania, susţine asociaţia pentru protecţia consumatorilor OCU, potrivit Economedia.

Hoţii vizează atât fructele, proaspăt culese sau care sunt încă pe ramurile arborilor, precum şi uleiul procesat. Aproximativ 259.000 de kilograme de măsline au fost furate în regiunea Jaen din Spania în sezonul 2022-2023, în creştere cu 29% faţă de sezonul precedent, potrivit unui organism guvernamental.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII