vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitatePreţul carburanţilor în România a depăşit 8 lei pe litru: cozi infernale...

Preţul carburanţilor în România a depăşit 8 lei pe litru: cozi infernale la toate benzinăriile din țară!

Preţul carburanţilor în România a depăşit în aceste zile pragul de 8 lei pe litru și atinge un nou record, arată datele analizate de Agerpres pe baza Monitorului Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei.

Depăşirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial.

Astfel, un litru de benzină premium costă 8,14 lei la benzinăriile OMV din comuna Cornu şi MOL din Buşteni, pe DN 1.

Alte benzinării din apropiere comercializează şi ele carburanţii la aproape 8 lei. De exemplu, un litru de benzină premium la staţia Rompetrol din Comarnic costă 7,91 lei, la Petrom Buşteni costă 7,85, iar la Lukoil Azuga 7,92 lei.

Motorina premium costă şi ea peste 8 lei la aceleaşi benzinării OMV şi MOL (8,08 lei pe litru) şi foarte aproape de acest prag la Rompetrol, Lukoil şi Petrom.

Barilul de petrol pe piaţa europeană a depăşit luni, 130 de lei şi se tranzacţiona, marţi, cu 125 de dolari, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia.

UPDATE

Imagini incredibile au fost surprinse, aseară, la benzinăriile din București, dar și din țară, după ce o informație falsă, care s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, anunța că de la miezul nopţii prețul combustibililor va ajunge la 11 lei pe litru. Așa că mii de șoferi au luat cu asalt stațiile de carburant și au stat la cozi ore-n şir pentru a face plinul, de teama scumpirilor. De astăzi, 10 martie, încep controalele în benzinăriile care au încercat să capitalizeze panica şi au majorat tarifele nejustificat.

În București, dar și în orașele din țară, mii de șoferi au făcut cozi în faţa benzinăriilor, pentru a alimenta înainte de miezul nopţii. Zvonurile că litrul de combustibil va ajunge la 11 lei pe litru a fost împrăştiat rapid şi a creat panică în rândul oamenilor.

Prețul benzinei și al motorinei în România azi, 10 martie 2022

Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 10 martie, pot fi verificate de șoferi online pe Monitorul Preţurilor.

Carburanţii s-au scumpit aproape zilnic de la începutul anului. Doar în ultimele două săptămâni, de la începutul războiului din Ucraina, preţurile la benzină şi motorină au crescut cu peste 10 procente. Consumatorii sunt, însă, sfătuiți să aibă grijă la știrile false, și să verifice din surse oficiale sau mass-media credibile orice zvon lansat pe Facebook sau grupurile de Whatsapp.

Ministrul Energiei: Este exclus să asistăm în România la schimbări mari de preţ

Aseară, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că nu există riscul să asistăm la creşteri mari de preţuri la benzină şi a făcut din nou apel la calm. Asta în timp ce preţul la una din benzinării a crescut în direct cu un leu.

„Este exclus ca să asistăm în România, la miezul nopţii, schimbări de preţ de 10 lei, 9 lei, 11 lei. Am vorbit cu premierul şi de mâine încep controale către benzinăriile care au avut o creştere nejustificată a preţului. Am discutat cu cei doi mari producători, cu OMV Petrom şi Rompetrol, nu se pune problema de preţuri de acest fel în benzinările lor. Va fi o creştere de 15 bani care va duce preţul tot la 8 lei. Nu există niciun motiv să stăm la cozi, în România nu există riscul să rămânem fără carburant, nici azi, nici mâine, nici peste o săptămână, nici peste două. Nici peste trei, ceea ce mi se pare că o informaţie a unui preţ de la graniţa de vest a ajuns să creeze o panică, ceea ce mă face să cred că este un război hibrid. Infirmăm şi excludem fake-news-urile”, a declarat ministrul Energiei.

De astăzi, încep controalele la benzinăriile care au încercat să capitalizeze panica și au mărit în cursul serii, complet nejustificat și pe fondul cozilor uriașe, preţul combustibililor.

Surse:

Digi24.ro
Observatornews.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII