luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsPreședintele Klaus Iohannis: „Școala va începe sub semnul pandemiei”, cu prezență fizică

Președintele Klaus Iohannis: „Școala va începe sub semnul pandemiei”, cu prezență fizică

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, o şedinţă de lucru privind începerea noului an şcolar, la care au participat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

La finalul şedinţei, şeful statului a susținut o declaraţie de presă.

Cele mai importante declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

  • Un studiu arată că persoanele nevaccinate sunt majoritatea cazurilor de COVID înregistrate în ultima perioadă. România este într-o situație bună pentru asigurarea posibilităților de vaccinare pentru cei care doresc. Vaccinarea este un exemplu de normalitate, virusul este departe de a fi ținut sub control, la nivel global foarte multe țări sunt în imposibilitatea de a-și vaccina cetățenii.
  • Doamna ministru ne-a explicat măsurile pentru a face față valului patru. Este nevoie de eficientizarea DSP-urilor, aștep implicarea tuturor pentru creșterea capacității de testare, dar și a sistemului de a prelua pacienți non-covid pentru a nu fi afectați de lipsa locurilor din spitale.
  • Din păcate, și școala va începe sub semnul pandemiei, experiența a arătat că este necesar ca școala să se desfășoare cu prezență fizică, accesul limitat la educație are efecte semnificative mai ales pentru generațiile tinere. Învățământul online nu poate suplini invâamântul clasic cu prezență fizică, cel mult poate funcționa ca soluție provizorie. Este o prioritate zero pentru asiguarea învățământului pentru cât mai mulți elevi. Este motivul pentru care școlile se vor deschide pe 13 septembrie, cu respectarea măsurilor sanitare. Cât timp incidența rămâne sub 6 la mie, vom avea toți copiii la clasă, dacă se depășește, școlile trec în online, în funcție de localitate.
  • Față de anul trecut avem un instrument esențial: vaccinarea anticovid e singura soluție eficientă pentru a crește siguranța elevilor și a cadrelor didactice, pentru a ne asigura că revin în sălile de clasă, în siguranță.
  • Fac un apel către părinți și personalul de învățământ pentru a se vaccina, așa ne protejăm pe noi și pe cei mici, care nu au posibilitatea de a se vaccina.
PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII