marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitatePreședinta Ungariei, Novák Katalin întâmpinată cu huiduieli la Carei

Președinta Ungariei, Novák Katalin întâmpinată cu huiduieli la Carei

Novák Katalin, președinta Ungariei, a efectuat miercuri, 12 aprilie, o vizită privată în orașul Carei. Ea a participat la dezvelirea statuii lui Kölcsey Ferenc.

Novák Katalin a fost întâmpinată cu huiduieli pe platoul din fața Primăriei Carei, anunță publicația locală PresaSM.

La momentul dezvelirii statuii au participat, pe lângă localnici, și zeci de oameni aduși de două asociații considerate naționaliste, respectiv Asociația Calea Neamului și Frăţia Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”. La proteste au participat și membri ai partidului AUR.

Ca să evite orice posibilă confruntare directă, forțele Inspectoratului Județean de Jandarmi și cele al Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare au montat garduri de protecție, arată sursa citată.

Președinta Ungariei huiduită în România

Presa locală notează că Novák Katalin a fost huiduită de protestatarii care i-au solicitat să plece de acolo. Momentul cel mai tensionat a fost atunci când președinta s-a dus către mulțime, încercând să-i salute pe cei care o huiduiau. Agenții de pază au folosit inclusiv umbrelele pentru a o proteja.

În tot acest timp, oficialii prezenți la ceremonie au aplaudat, iar un cor a început să cânte pentru a acoperi huiduielile.

Aici e România. E țara noastră!

Președinta Ungariei a fost așteptată cu pancarte pe care scria: „Ceva este etern: Transilvania pământ românesc” și „Aici e România. E țara noastră!

Sursă foto: PresaSM

Statuie pentru autorul imnului Ungariei

Kölcsey Ferenc a fost un poet, om politic din secolul XIX, autorul imnului Ungariei. Acesta s-a născut pe 8 august 1790, în localitatea Săuca, Comitatul Sătmar şi a murit pe 24 august 1838, în localitatea Szatmarcseke (Ungaria).

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII