luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitatePREMIERĂ În România a scăzut consumul băuturilor alcoolice

PREMIERĂ În România a scăzut consumul băuturilor alcoolice

Este primul an în care România înregistrează vânzări scăzute la băutura preferată, berea. De vină ar fi inflaţia care a scumpit producţia. În mod curios, a crescut consumul de bere fără alcool.

În România 4 din 10 bărbaţi consumă o bere cel puţin odată pe săptămână, arată datele unui studiu recent, conform ObservatorNews. Majoritatea preferă să o consume după serviciu, când ies cu prietenii în oraş sau chiar de sărbători.

Ani la rând România a fost pe locul 4 în topul ţărilor din Uniunea Europeană privind consumul de bere, cu 95 de litri de bere consumaţi de un singur om într-un an. La mare distanţă de Cehia, aflată pe primul loc cu un consum mediu de 182 de litri de bere pe an pe cap de locuitor.

Primul an de scădere după 4 ani de stabilitate

Cifrele au început să scadă anul trecut cu 5 procente. Motivul – creşterea preţurilor la materia primă şi la ambalaje.

În paralel, consumul de bere fără alcool e din ce în ce mai efervescent, spun reprezentanţii industriei.

Julia Leferman, director general Asociaţia Berarilor: „Este segmentul care a înregistrat cea mai spectaculoasă creştere pe parcursul anului trecut și a ajuns la o pondere de 5% din totalul volumului de bere consumată în România”.

„Berea şoferilor”, preferată de tot mai mulţi români

În baruri se vede cel mai bine scăderea interesului pentru varianta cu alcool şi preferinţa pentru berea şoferilor. Şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos a contribuit la consumul tot mai mic de bere şi căutarea alternativelor.

Mulţi au început să fie puţin mai atenţi cu consumul din punct de vedere al cantităţii. Conştientizarea şi educarea începe să fie în atributul cetăţeanului român”, a subliniat Sorin Mierlea, director Protecţia Consumatorului.

La nivel mondial, România ocupă locul 20 în topul ţărilor unde se consumă cea mai multă bere.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII