vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăActualitatePolițiștii prinși luând mită în Dorobanți opreau doar mașini de lux, conduse...

Polițiștii prinși luând mită în Dorobanți opreau doar mașini de lux, conduse de femei sau străini

Detalii incredibile ies la suprafață din dosarul celor doi polițiști de la rutieră acuzați că au luat mită de la zeci de șoferi.

Procurorii spun că agenții operau doar în zonele scumpe ale Capitalei și opreau numai mașinile scumpe, la volanul cărora se aflau femei sau străini. De altfel, un șofer turc a fost cel care i-a denunțat la DNA. Acum, cei doi așteaptă decizia magistraților, care i-ar putea plasa în arest preventiv, potrivit Digi24.

Polițiștii erau urmăriți de luni bune

Conform informațiilor DNA, polițiștii acționau în special în partea de nord al Capitalei și vizau femeile, bătrânii, dar și străinii. Se uitau mai ales după mașini scumpe. În funcție de ce prevederi din Codul Rutier încălcau șoferii acestora, cei doi primeau șpăgi între 1.400 și 4.000 de lei.

Flagrantul este fără echivoc dovada clară a săvârșirii unei infracțiuni de luare de mită. E deranjant că în loc să vorbim despre fapte de reprezentare a colegilor noștri, vorbim despre fapte de corupție realizate interpersonal. E evident că nu putem agrea acest lucru”, a declarat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.

Atunci când au fost prinși în flagrant, polițiștii încasau a treia șpagă din ziua respectivă. Procurorii spun că agenții îi amenințau direct pe șoferi că vor rămâne fără permis. De teama sancțiunii, șoferii puneau banii pe care îi aveau în portofel în actele cerute de agenți pentru control. Anchetatorii susțin că polițiștii nu refuzau nicio sumă.

Cât timp sunt cercetați, cei doi agenți rămân angajați în brigada rutieră a Bucureștiului, doar că nu vor mai avea voie să iasă pe teren.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII