luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitatePloi torențiale, grindină și vijelii în toată țara, până miercuri dimineață

Ploi torențiale, grindină și vijelii în toată țara, până miercuri dimineață

ALERTĂ METEO! Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi, vânt, descărcări electrice și grindină în toată țara, valabilă până miercuri dimineaţă.

Specialiștii anunță ploi de peste 30 – 40 l/mp și vânt cu rafale de 45 – 55 km/h. O prognoză specială a fost emisă și pentru București. De asemenea, un cod galben de inundaţii pe râuri din 16 de judeţe este valabil până miercuri, informează ObservatorNews.

Informarea meteo este valabilă în intervalul luni ora 12.00 – miercuri ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, va ploua în cea mai mare parte a țării. Se vor acumula cantități de apă local de 15…20 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp, luni (17 aprilie) în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în zonele montane, iar marți (18 aprilie) îndeosebi în sud-est, potrivit ANM.

Pe arii restrânse vor fi descărcări electrice și grindină. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h în sud. Până spre sfârșitul săptămânii temporar va mai ploua, în general moderat cantitativ, în majoritatea zonelor.

Ploi, vânt și temperaturi maxime de 16 grade în București

Începând de luni, ora 12.00, până miercuri, ora 10.00, cerul va avea înnorări, temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă în medie de 10…20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de până la 40…50 km/h.

Temperaturile maxime vor fi de 15…16 grade, iar cele minime de 7…9 grade.

Cod galben de inundaţii în 16 de judeţe

Hidrologii au emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri la ora 12.00 pe râuri din 16 judeţe. Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), Codul galben se instituie în intervalul luni ora 12.00 – miercuri ora 12.00 pe râuri din bazinele hidrografice Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui, Jiu, Olt, Călmăţui, Vedea, Argeş, Ialomiţa.

Atenţionarea vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din județele Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova şi Ialomiţa, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII