luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitatePlafonarea adaosului comercial nu se vede în magazine

Plafonarea adaosului comercial nu se vede în magazine

Plafonarea adaosului comercial nu se vede în magazine. Monitorizările făcute atât de Consiliul Concurenţei arată scăderi sporadice şi nesemnificative de preţuri la alimentele de bază. Însă, premierul Marcel Ciolacu susţine că preţurile s-au redus până la jumătate.

La trei zile de la aplicarea hotărârii care plafonează adaosul comercial, premierul anunţă că ordonanţa e un real succes.

Mă bucură faptul că marile lanţuri de magazine au început să aplice din 1 august reducerea preturilor la alimentele de bază. Am văzut deja preţuri scăzute cu 35% şi chiar 50% la unele produse”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României, potrivit ObservatorNews.

Reducerile nu sunt chiar atât de consistente

Preţul unui kilogram de zahăr, spre exemplu, s-a redus doar cu 15% la unul din cei mai mari retaileri. Mai mult, unele alimente s-au scumpit, în ultimele zile. La fel şi uleiul. Litrul costă tot 6 lei şi 99 de bani, la fel ca săptămâna trecută. În timp ce altele au dispărut de pe rafturi.

Analiștii avertizează că ce se ieftineşte pe de-o parte, se va scumpi pe altă parte.

În condiţiile în care un supermarket are listate cel puţin 20.000 de produse este evident că principiul vaselor comunicante va acţiona. Şi ce pierzi de aici, recuperezi de lângă. Dacă tu reduci 10 bani la un produs şi măreşti cu un ban la alte 20, eşti pe plus”, a explicat Gabriel Biriş, analist fiscal.

Consiliul Concurenţei monitorizează piaţa și a transmis că, până acum, nu ar exista scăderi prea mari de preţuri.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII