marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăActualitatePicnic cu Regele Charles în Valea Zălanului! Cât costă o noapte de...

Picnic cu Regele Charles în Valea Zălanului! Cât costă o noapte de cazare în locul preferat al monarhului britanic?

Regele Charles al III-lea vizitează România în perioada 2 – 6 iunie, monarhul mărturisind că în țara noastră „s-a simțit întotdeauna acasă”. Monarhul britanic își petrece cea mai mare parte a vizitei private în Valea Zălanului, acolo unde deține o Casă de Oaspeți.

Regele Charles a ajuns în cursul serii de vineri, 2 iunie, în Valea Zălanului (județul Covasna), unde deține o vastă proprietate. Aici, natura face un spectacol! Departe de lumea citadină, Valea Zălanului te poartă într-o lume de poveste unde timpul trece mai greu și gândurile se aștearnă altfel.

Așezarea istorică în care aproximativ 100 de suflete își trăiesc bucuriile și tristețile a devenit cunoscută odată cu vizitarea acesteia de către Regele Charles, pe vremea când era prinț moștenitor. Localnicii se îndeletnicesc cu meșteșuguri precum olăritul, sculptura, prelucrarea fierului, dar și cu agricultura și creșterea animalelor, menținând vii tradiții de sute de ani.

Casa de Oaspeți a Regelui Charles din Valea Zălanului

În Valea Zălanului se regăsește și Casa de Oaspeți a Regelui Charles, un ansamblu alcătuit din șapte camere duble (fiecare cu baie proprie) care pot fi închiriate de turiști, fiind administrat de contele Tibor Kálnoky, conform Adevărul. Complexul, vechi de peste 100 de ani, a trecut printr-un amplu proces de renovare, iar elementele tradiționale au fost recondiționate, unele dintre ele fiind vechi de zeci de ani.

Filosofia noastră de restaurare a arhitecturii de patrimoniu este caracterizată de cel mai mare respect pentru texturile și atmosfera clădirilor antice. Toate camerele au fost restaurate cu drag și mobilate cu antichități și textile autentice din Transilvania. Modul în care restaurăm casele părăsite abia se observă, mai degrabă s-ar părea că aceste clădiri au îmbătrânit ușor și treptat fără intervenții recente. Proprietatea nu trebuie văzută ca o stațiune de vacanță în stil «shabby chic», este autentică în armonia sa, iar oaspeții simt că stau într-o casă privată veche de secole”, menționează site-ul zalan.transylvaniancastle.com, unde se pot face rezervări.

O noapte de cazare în camera în care doarme Regele Charles în timpul vizitei private din România – Camera Prințului – costă între 150 de euro și 390 de euro, în funcție de serviciile incluse în pachetul ales (de la mic dejun inclus, la all inclusive), aceleași tarife fiind aplicate și pentru Camera Majordomului. Prețurile pentru o noapte petrecută în Camera Mătușii Ida variază între 120 și 360 de euro, iar pentru camerele din celelalte două case, între 140 și 380 de euro.

Pe urmele Regelui”

De asemenea, marțea se organizează o serie de activități sub denumirea de „Pe urmele Regelui, acesta fiind unul dintre itinerariile preferate ale Regelui Charles prin dealurile și pădurile din jurul Văii Zălanului. „Îi vei urma traseul prin GPS și vei întâlni multe flori rare pe care le poți identifica cu ușurință cu ajutorul unei aplicații botanice”, potrivit informațiilor de pe site-ul citat.

Cine își dorește să petreacă un timp liniștit, înconjurat de natură se poate delecta cu un sejur în acest loc de vis încărcat cu multă istorie și tradiție.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII