luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitatePiața Unirii din București, în pericol de prăbușire! Este nevoie de o...

Piața Unirii din București, în pericol de prăbușire! Este nevoie de o investiție de 760 milioane de lei

Planșeul de beton din Piața Unirii din Capitală are o vechime de 80 de ani! Prin urmare, Ministerul Dezvoltării cere guvernului, printr-un proiect de ordonanță de urgență, să aloce sume suplimentare de 760 de milioane de lei pentru ca Primăria Sectorului 4 să repare planșeul de beton care susține toată infrastructura din Piața Unirii din București.

Planșeul, construit în anii 40-50 ai secolului trecut, acoperă râul Dâmboviţa pe toată lungimea Pieței Unirii. Peste planșeu trece pasajul rutier, iar sub planșeu este situată stația de metrou, una dintre cele mai mari din București.

O expertiză realizată în 2022 de Primăria Sectorului 4 și citată în nota de fundamentare a proiectului de OUG a constatat în cazul planșeului „o stare avansată de degradare … care poate avansa rapid”, conform G4media.

Mai mult, Ministerul Dezvoltării arată în nota de fundamentare că „se impun o serie de lucrări de intervenție pentru a evita un eventual colaps nedorit al structurii sau a unor părți din aceasta”. Ministerul mai arată că e nevoie de asigurarea fondurilor de la bugetul de stat pentru că autoritățile publice locale nu pot suporta, de la bugetul local, valoarea investiției de 763.353.087 de lei.

Circulație restricționată în zona Unirii

Menținerea situației actuale a planșeului Unirii expune populația la riscuri semnificative care afectează drepturile fundamentale la viață și la integritate fizică, garantate de Constituția României, fapt dovedit prin expertiza mai sus menționată, conform căreia degradările pot avansa rapid și pot genera colapsul total sau parțial al planșeului”, se mai arată în nota de fundamentare.

în ianuarie 2023, Primăria Sectorului 4 a cerut restricționarea circulației rutiere în Piața Unirii din centrul Bucureștiului pentru mașinile mai mari de 3.5 tone din cauza tasării șoselei deasupra pasajului și planșeului. Primăria a anunțat că cele două tasări pun în pericol traficul rutier de suprafață.

Circulația va fi restricționată la intersecția dintre strada Halelor și Splaiul Independenței, precum și la intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu. Restricția nu se va aplica mijloacelor de transport în comun.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII