luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitatePERICOL LA MARE! În spitale sunt zeci de pacienți paralizați, după ce...

PERICOL LA MARE! În spitale sunt zeci de pacienți paralizați, după ce au sărit în cap la mare

PERICOL LA MARE!

În fiecare vară, doar la Spitalul Bagdasar Arseni ajung peste 30 de persoane, cu răni grave, după ce sar în apă. Cei mai mulți dintre ei sunt tineri până în 35 de ani, spun medicii. Din păcate, aceștia rămân paralizați pe viață.

Țintuit de pat, cu ochii în lacrimi, un tânăr care nu a împlinit 20 ani îl întreabă pe medic dacă mai există vreo speranță pentru el. Are măduva spinării secționată și este paralizat de la gât în jos. Băiatul a ajuns așa după ce a plonjat în cap, la mare, fără să se asigure că apa este destul de adâncă.

Gândiți-vă de două ori înainte să faceți un gest necugetat

Câteva secunde de neatenție sau de bravadă sau de curaj prostesc. Este o tragedie pentru absolut toată lumea. În primul rând pentru pacient, apoi pentru familie”, susține Dr. Daniel Șerban, medic primar neurochirugie, conform ȘtirileProTV.

Săriturile în apă se fac doar în prezența personalului specializat, spun antrenorii de înot. O fractură de coloană vertebrală înseamnă, de regulă, o fractură a destinului. Recuperarea este imposibilă în cazurile grave.

„De fapt, nu este o săritură, ci face parte dintr-o cursă, dintr-un procedeu și se numește plecarea din blockstart”, a explicat Conf. univ. Silviu Petrescu, catedra de educație fiziză UMF Carol Davila.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII