vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsPasagerii submersibilului Titan au murit! Garda de Coastă: „A fost o implozie...

Pasagerii submersibilului Titan au murit! Garda de Coastă: „A fost o implozie catastrofală”

BREAKING NEWS! După căutări asidue ale submersibilului Titan, dispărut pe 18 iunie în Oceanul Atlantic, Garda de Coastă a SUA a anunțat, joi, 22 iunie, că cei cinci pasageri au murit.

Resturile găsite pe fundul mării sunt „în concordanță cu o implozie catastrofală”, au precizat oficialii de la Garda de Coastă a SUA, într-o conferință de presă, în care au confirmat că pasagerii submarinului sunt decedați. Vehiculul operat de la distanță (ROV) a găsit conul de coadă al Titanului pe fundul mării, la aproximativ 490 de metri distanță de epava Titanicului și alte resturi în apropiere, potrivit contraamiralului John Mauger, comandantul primului district al Gărzii de Coastă.

În urma acestei determinări, am notificat imediat familiile în numele Gărzii de Coastă a SUA și al întregului comandament unificat. Transmit cele mai profunde condoleanțe familiilor. Îmi pot doar imagina cum a fost pentru ei și sper ca această descoperire să le ofere o oarecare alinare în această perioadă dificilă”, a spus Mauger. Submersibilul a pierdut contactul duminică dimineața cu nava sa de sprijin la aproximativ o oră și 45 de minute după ce s-a scufundat, informează Libertatea.

Echipajul de la bordul submersibilului s-a pierdut

Mauger a spus că este „prea devreme pentru a spune când s-a produs implozia”. El a precizat că Garda de Coastă americană a avut balize sonar în apă timp de 72 de ore. De când au fost amplasate, acestea nu au detectat „niciun eveniment catastrofal”, a spus Mauger.

Paza de coastă americană confirmă că resturile găsite provin de la submersibilul dispărut.
Echipajele de căutare au descoperit „cinci bucăți majore diferite de resturi” identificate din submersibilul Titan, potrivit Pazei de Coastă. „Primul lucru pe care l-am găsit a fost conul din față al submarinului. Apoi am găsit un câmp mare de resturi. În acel câmp mare de resturi, am găsit clopotul din față al carcasei sub presiune. Acesta a fost primul indiciu că a avut loc un eveniment catastrofal”, a declarat contraamiralul John Mauger de la Garda de Coastă a SUA.

OceanGate a confirmat pierderea pasagerilor

OceanGate, compania care deține submarinul dispărut, a transmis joi, într-un comunicat că firma crede că pasagerii submersibilului cu destinația Titanic „s-au pierdut, din păcate”. „În acest moment, credem că CEO-ul nostru, Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul său Suleman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeolet, s-au pierdut, din păcate. Acești bărbați erau adevărați exploratori care împărtășeau un spirit distinct de aventură și o pasiune profundă pentru explorarea și protejarea oceanelor lumii. Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și de fiecare membru al familiilor lor în această perioadă tragică”, a transmis OceanGate.

Pasagerii de la bordul submarinului dispărut Titan au murit instantaneu fără ca măcar să știe că există o problemă dacă nava a suferit o implozie, a declarat Dale Mole, un fost medic al marinei americane, la BBC.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII