vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăNewsParlamentul European cere despăgubirea României după blocarea aderării la Schengen pe motiv...

Parlamentul European cere despăgubirea României după blocarea aderării la Schengen pe motiv de discriminare

Parlamentul European cere ca România și Bulgaria să fie despăgubite pentru că nu au fost admise în Spațiul Schengen.

Eurodeputații consideră că locuitorii sunt discriminați, având în vedere că cele două țări îndeplinesc condițiile din 2011. Aderarea României și Bulgariei a fost blocată de Austria, iar Parlamentul European ia în calcul să sesiseze Curtea de Justiție a Uniunii Europene, potrivit ȘtirileProTV.

Aderarea României și Bulgariei, blocată abuziv de Austria

Miercuri, Parlamentul European a votat la Strasbourg o rezoluție în care se cere încă o dată, dar în termeni mult mai fermi, ca România și Bulgaria să fie admise în zona de liberă circulație a Uniunii Europene până la finalul acestui an. Fie că vorbim de turism sau afaceri, când călătoresc în străinătate, românii trec la granițe printr-o birocrație inutilă și, mai ales, pierd timp și bani.

Rezoluțiile nu au putere juridică, dar pot fi folosite ca instrumente de presiune politică. Austria invocă problema migrației, dar fără susținere concretă.

Aderarea unei țări în Spațiul Schengen este stabilită de către Consiliul Uniunii Europene, format din miniștrii de interne din țările membre. Următoarea uniune oficială este prevăzută pentru 28 septembrie, la Bruxelles.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII