vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăCulturăPărintele Vasile Ioana despre războiul din Ucraina: „Vărsarea de sânge nu are...

Părintele Vasile Ioana despre războiul din Ucraina: „Vărsarea de sânge nu are justificare”

Duhovnicul Vasile Ioana în dialog cu Prof. Dr. Carmen Dorobăț

Podcast-ul de săptămâna aceasta oferă un apel la reflecție alături de sfaturile părintelui Vasile Ioana.

Tristețea vine din faptul că frați ortodocși se luptă între ei. Vărsarea de sânge nu are justificare!”, a spus părintele Vasile Ioana despre situația conflictuală din Ucraina.

Frica duce la greșeli

În ultimii doi ani, pe fondul crizei sanitare cauzate de pandemia de coronavirus, părintele a afirmat că oamenii au dus o luptă în a-și gestiona temerile și relația cu aproapele.

Românul simte nevoie să-și comunice sentimentele, iar în perioada pandemiei, nu a mai avut cui să-i spună”, a precizat părintele Vasile Ioana.

Acesta a adăugat că în vreme de incertitudine sufletească și de instabilitate social-politică „s-a încercat ruperea românului de Dumnezeu, însă pe Dumnezeu nu l-a scos nimeni din inima românului niciodată”, a explicat părintele.

Din cauza stărilor de panică și frică, omul și-a pierdut înțelegerea față de cel de lângă el, însă prin credință, toate își au rezolvarea. „Omul care îl are pe Dumnezeu are o altă răbdare. Noi am încercat să lucrăm aceste virtuți, pentru că a fost un moment în care oamenii și-au pierdut răbdarea, înțelegerea și cinstirea față de medici”, a afirmat părintele Vasile Ioana.

S-au îmbolnăvit și mințile oamenilor. Oamenii sunt mai anxioși, mai speriați. Ce se întâmplă în zilele acestea, arată foarte clar că securitatea este o nevoie uriașă pentru om”, a mai spus duhovnicul.

Ați fost eroii noștri!, a răspuns părintele la întrebarea doamnei Prof. Dr. Carmen Dorobăț privind modul în care doctorii au gestionat pandemia pe parcursul celor doi ani.

S-a schimbat ceva în bine

Comunicarea virtuală a modificat interrelaționarea dintre oameni. Astăzi comunicăm altfel, ajungem la inimile oamenilor prin dispozitive digitale, iar părintele admite că trecerea prin pandemie a fost facilitată prin intermediul și cu ajutorul mijloacelor de comunicare online.

Acum putem lua legătura cu doctorul prin consultații online și astfel ne putem stăpâni grijile mai ușor, deoarece raportul de comunicare pacient-doctor a fost eficientizat.

Cartea familiei, îndreptar pentru relațiile de cuplu

Familia este ambasada cerului pe Pământ. Ne schimbăm unii pe alții prin dragoste, iar prin această carte, încerc să ofer un îndreptar onest, corect, oamenilor care au nevoie”, a dezvăluit părintele Vasile Ioana despre ultima sa carte lansată, Cartea familiei.

Părintele și-a exprimat opinia și despre portretizarea familiei în cinematografie: „Am urmărit filmul Don’t Look Up cu Leonardo DiCaprio. Acolo am regăsit învățătura de credință creștin-ortodoxă. Finalul este extrem de sugestiv și dezvăluie esența familiei”, a subliniat părintele Vasile Ioana.

Casătoria este arta de a face compromis în iubire. Nu există iubire fără smerenie”, ne învață părintele și spune că orice impas, poate fi depășit. Familia din ziua de azi este mult încercată. Trebuie să trăim în adevăr, să ne smerim și să iubim neîncetat, aceasta este rețeta fericirii din carte”, a mărturisit îndrăgitul preot.

Urmărește podcast-ul integral aici:

Podcast susținut în parteneriat cu Patrik Medical Center.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII