luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateFotografia zileiParcul Natural Văcăreşti, cel mai mare parc natural urban din Europa

Parcul Natural Văcăreşti, cel mai mare parc natural urban din Europa

Parcul Văcărești din Capitală atrage atenția străinilor! Înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti a intrat şi în atenţia britanicilor, iar cei de la The Guardian au publicat un amplu material referitor la transformările prin care a trecut delta.

„Un segment neterminat de infrastructură urbană abandonat în 1989, Văcăreşti a fost recucerit de natură fără vreo intervenţie umană, devenind astfel unul dintre cele mai diverse ecosisteme din România”, au scris englezii. „Un studiu al Academiei Române din 2013 a confirmat existenţa sutelor de specii de plante şi păsări din delta Văcăreşti.

După mai bine de 5 ani de lobby din partea asociaţiilor pentru protecţia mediului, printre care şi „Let’s Do It, Romania!”, Guvernul României, prin Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, a dat avizul de înfiinţare a Parcului Natural Văcăreşti, potrivit România Misterioasă.

Această decizie istorică pentru Bucureşti şi România va însemna că zona care adăposteşte în acest moment peste 97 de specii protejate va avea instituit regimul de protectie si de conservare. Parcul Natural Văcăreşti va deveni, astfel, cel mai mare parc natural urban din Europa.

Parcul Văcărești – peste 97 de specii protejate

Parcul Natural Văcăreşti include 190 de hectare de spaţiu verde şi este casa a 97 de specii de păsări (45 specii aflate în diferite faze de protecţie) şi mamifere ca: vidra (specie protejată), vulpe, nevăstuică, enot. De asemenea, aici se găsesc şi alte specii precum ţestoasa de uscat şi ţestoasa de apă.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII