marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateFotografia zileiParada militară de 1 DECEMBRIE! Aproximativ 100.000 de oameni au asistat la...

Parada militară de 1 DECEMBRIE! Aproximativ 100.000 de oameni au asistat la defilare

La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni!

La parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României au asistat 100.000 de persoane, un record de spectatori, fiind cea mai mare prezenţă înregistrată.

La parada militară din Capitală au asistat preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, membri ai Guvernului, şefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai cultelor religioase, politicieni, veterani.

Sursă foto: Inquam / George Călin

România serbează 105 ani de la Marea Unire

Pe 1 decembrie 1918, s-a decis în unanimitate unirea Transilvaniei, Crişanei şi Maramureşului cu România, dar cu păstrarea unei autonomii locale, pe baze democratice, cu egalitate între naţionalităţi şi religii.

Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, data de 1 decembrie a fost adoptată ca zi naţională şi sărbătoare publică în România.

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început la ora 11.00 în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat acum 87 de ani, în prezenţa Regelui Carol al II-lea şi a Reginei Maria. În deschiderea manifestării, s-a intonat Imnul Naţional de către muzicile militare reunite ale Garnizoanei Bucureşti. În timpul intonării Imnului de stat, au fost trase douăzeci şi una de salve de tun, în semn de salut, folosindu-se muniţie de manevră.

Marșul Unirii organizat de AUR, la Alba Iulia

Mii de persoane au participat vineri dimineaţă, la un marş al Unirii organizat de AUR, la Alba Iulia. „Am venit astăzi la Alba Iulia, aşa cum ne adunăm în fiecare an, pentru a spune că România e una”, a declarat liderul AUR, George Simion, conform news.ro.

La Marşul Unirii au participat peste 10.000 de români din toate colţurile ţării. Unii dintre aceştia au ajuns în gara din Alba Iulia cu trenul Unirii, iar alţii cu autocare.

Printre participanţii la această manifestare s-au numărat și Claudiu Târziu, Ramona Ioana Bruynseels, Mugur Mihăescu, Ilan Laufer şi Daniel Florea.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII