luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateOvidiu Lipan Țăndărică a ajuns la spital, fiind suspect de covid

Ovidiu Lipan Țăndărică a ajuns la spital, fiind suspect de covid

Fostul baterist al legendarei trupe Phoenix este un artist român extrem de cunoscut și de talentat, invitat să cânte peste tot în lume.

Zilele trecute, Ovidiu Lipan Țăndărică a mers la un control de rutină, după ce s-a confruntat cu simptome grave de răceală. Din fericire pentru maestru, analizele au ieșit perfect, este sănătos tun, iar covid-ul se ține departe de el!

Încet, încet, ne-am obișnuit

Artistul este de părere că, după doi ani de pandemie, putem vorbi, în sfârșit, de o revenire la normalitate: „Am trecut printr-o perioadă de dezbinare puternică. Acum, lucrurile se echilibrează, nu mai persistă acea teamă”, a declarat maestrul Țăndărică.

Prof. Dr. Carmen Dorobăț a subliniat faptul că în momentul de față putem vorbi cu calm despre covid și despre tratamentul acestei boli care ne-a fracturat viața.

„Acest ultim val a fost zguduitor”

Valul 5 al pandemiei de COVID-19 a ajuns la noi în țară în luna ianuarie, timp în care, România a început să înregistreze recorduri zilnice de infectări, de la debutul pandemiei.

Nu putem știi cu certitudine care va fi mersul în perioada care urmează, dar sperăm că dinamica virală încet-încet va dispărea”, a explicat Prof. Dr. Carmen Dorobăț. Cu toate acestea, autoritățile încurajează măsurile de relaxare a restricțiilor, iar vara care urmează va fi, foarte probabil, o „vară normală”.

Carmen Dorobăț a precizat că, împreună cu sistemul sanitar, doctorii au acordat o deosebită importanță, în această perioadă, eficientizării tratamentelor postcovid.

La Patrik Medical Center, pe lângă îngrijirea covid, am dezvoltat zona postcovid. Evaluăm pacienții care au avut covid, la 30 de zile de la externare, și hotărâm ceea ce putem face în zona postcovid”, a explicat Prof. Dr. Carmen Dorobăț.

Ovidiu Lipan Țăndărică i-a adresat doamnei doctor întrebarea momentului: „Ce spuneți de Djokovic? E clar că nevaccinați vor avea acum un reprezentant!”

A fost o nuanță de etică sportivă. Partea medicală este clară. Dacă de curând a trecut prin boală, nu era cazul să se vaccineze. Acolo este vorba și despre un context politic alunecos”, a răspuns Carmen Dorobăț.

Urmărește podcast-ul integral aici:

Podcast susținut în parteneriat cu Patrik Medical Center.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII