vineri, februarie 23, 2024
spot_img
AcasăArtăOlga Smirnova, prim-balerină de top de la Teatrul Bolşoi, părăsește Rusia după...

Olga Smirnova, prim-balerină de top de la Teatrul Bolşoi, părăsește Rusia după ce a denunțat invazia în Ucraina: „Mă doare că oamenii mor, că oamenii își pierd casele”

Olga Smirnova, prim-balerină de top de la Teatrul Bolşoi, părăsește Rusia după ce a denunțat invazia în Ucraina. Olga Smirnova se alătură Baletului Național Olandez.

Olga Smirnova, în vârstă de 30 de ani, a declarat săptămâna trecută că este „împotriva acestui război cu fiecare fibră a sufletului” și a fost susținută de alte balerine ruse.

Conform BBC, Smirnova a spus: „Într-o lume modernă, mă aștept ca societățile civilizate să rezolve problemele politice doar prin negocieri pașnice. Nu m-am gândit niciodată că mi-ar putea fi rușine de Rusia, am fost întotdeauna mândră de poporul rus talentat, de realizările noastre culturale și atletice.

Dar acum simt că a fost trasă o linie care separă momentul de dinainte și cel de după. Mă doare că oamenii mor, că oamenii își pierd acoperișurile sau sunt nevoiți să își abandoneze casele. Cine ar fi crezut acum câteva săptămâni că toate acestea se vor întâmpla? Poate că nu ne aflăm în epicentrul conflictului militar, dar nu putem rămâne indiferenți la această catastrofă globală„.

Baletul Național Olandez a confirmat miercuri pentru BBC că Smirnova va începe să lucreze acolo. Directorul Ted Brandsen a descris-o ca fiind o „dansatoare excepțională”.

Este un privilegiu să o avem dansând alături de compania noastră din Olanda, chiar dacă circumstanțele care au determinat această mutare sunt incredibil de triste”, a spus Brandsen.

Primul ei rol va fi apariția în „Raymonda”, care va avea premiera pe 3 aprilie la Amsterdam.

Sursă: Antena3.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII