marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateOlanda intră în carantină până în ianuarie din cauza variantei Omicron

Olanda intră în carantină până în ianuarie din cauza variantei Omicron

Olanda va intra în lockdown strict până la jumătatea lui ianuarie, ca urmare a răspândirii variantei Omicron, informează Reuters. Decizia a fost anunţată sâmbătă seară de premierul Mark Rutte, care a precizat că restricţiile erau „inevitabile”.

„Olanda se închide din nou

Este inevitabil pentru că valul 5 vine spre noi cu varianta Omicron”, a declarat Rutte la o conferinţă de presă. Conform prim-ministrului, măsurile includ închiderea completă a tuturor magazinelor ne-esenţiale, a şcolilor, barurilor, restaurantelor dar şi altor astfel de spaţii publice. Acestea au intrat în vigoare duminică şi vor rămâne valabile până pe 14 ianuarie. Toate şcolile vor fi închise până pe 9 ianuarie. „Dacă nu se acţionează acum, s-ar putea ajunge la o situaţie imposibil de gestionat în spitale”, care au redus deja numărul de internări obişnuite pentru a face loc pacienţilor COVID-19, a declarat Rutte.

Mai multe ţări europene au recurs la restricţii mai severe pentru a combate răspândirea noii variante, însă acestea cele mai dure anunţate până acum pentru oprirea răspândirii variantei Omicron.

Sursă: Adevărul.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII