luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăNaturăO parte a Soarelui s-a fisurat, fenomen inexplicabil pentru oamenii de știință

O parte a Soarelui s-a fisurat, fenomen inexplicabil pentru oamenii de știință

O secțiune a Soarelui a părăsit suprafața și a început să circule în jurul vârfului stelei ca și cum ar fi un imens vortex polar, iar motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru nu este foarte clar, potrivit AlephNews.

Un fenomen care stârnește reacții în lumea științei

Fenomenul observat cu ajutorul telescopului spațial James Webb a stârnit interesul oamenilor de știință de pretutindeni. Tamitha Skov, fizician specializat, prezintă contextul noii descoperiri în materie de știință spațială:

Materialul dintr-o proeminență nordică tocmai s-a desprins de filamentul principal și acum circulă într-un vortex polar masiv în jurul polului nordic al stelei noastre”, a scris ea.

Deși există o confuzie în jurul cauzei fenomenului, acesta ar putea fi legat de inversarea câmpului magnetic al Soarelui, precum și de faptul că un astfel de fenomen apare atunci când soarele atinge o latitudine de 55 de grade la fiecare ciclu solar (11 ani).

Fizicianul solar Scott McIntosh, care este director adjunct la National Center for Atmospheric Research din Boulder, Colorado, a declarat pentru Space.com: „O dată la fiecare ciclu solar, se formează aceste fenomen la latitudinea de 55 de grade și începe să mărșăluiască până la polii solari. Întrebarea ar fi: de ce se deplasează doar o singură dată spre poli, apoi dispare și apoi revine, ca prin magie, trei sau patru ani mai târziu, exact în aceeași regiune?”, a punctat dilema științifică fizicianul.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII