vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsO fotografie falsă cu o explozie lângă Pentagon, creată cu AI, a...

O fotografie falsă cu o explozie lângă Pentagon, creată cu AI, a cutremurat bursa din SUA

Inteligența artificială continuă să uimească, de data aceasta a ales să distorsioneze realitatea politicii internaționale.

O fotografie falsă cu o explozie în apropierea Pentagonului din Washington, creată cu ajutorul inteligenței artificiale a alertat mapamondul după ce a fost distribuită de zeci de conturi de pe rețelele sociale – iar bursa americană a scăzut pentru scurt timp, când știrea falsă s-a răspândit, relatează Business Insider.

Imaginea care pare să arate un nor masiv de fum în apropierea unei clădiri și care susține că a avut loc o explozie în apropierea Pentagonului a început să circule pe Twitter luni dimineața. Dar atât fotografia, cât și afirmațiile asociate ei erau false, a precizat Poliția din Arlington. „Nu a avut loc nicio explozie sau alt incident la, sau în apropierea Pentagonului și nu există niciun pericol pentru public”, a scris poliția din Arlington pe Twitter.

Bursa americană a scăzut cu 0,26%

Deși nu există confirmare că imaginea a fost realizată folosind instrumente AI, ea prezintă unele dintre caracteristicile imaginilor generate de inteligența artificială, conform Digi24. Coloanele de pe presupusa clădire din fotografia falsă variază ca dimensiune, iar gardul pare să se amestece cu trotuarul în unele locuri.

Fotografia a fost distribuită de zeci de conturi de pe rețelele sociale, inclusiv de RT, un cont de Twitter al propagandei media din Rusia, cu peste 3 milioane de urmăritori, dar postarea a fost ștearsă între timp. Alte care au redistribuit imaginea par a fi afiliate cu teorii ale conspirației sau cu războiul din Ucraina. Bursa americană a scăzut cu 0,26%, dar și-a revenit rapid.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII