marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăActualitateFotografia zileiO adolescentă din Rusia riscă ani de închisoare din cauza postărilor de...

O adolescentă din Rusia riscă ani de închisoare din cauza postărilor de pe rețelele de socializare în care critică invazia Rusiei în Ucraina

O adolescentă din Rusia riscă ani de închisoare din cauza postărilor de pe rețelele de socializare în care a criticat războiul din Ucraina.

Olesya Krivtsova, în vârstă de 19 ani, are un tatuaj anti-Putin pe o gleznă. Pe de altă parte, poartă o brățară care îi urmărește fiecare mișcare.

Krivtsova este în arest la domiciliu după ce a fost acuzată de postări pe rețelele de socializare despre care autoritățile spun că discreditează armata rusă și justifică terorismul.

Oficialii ruși au adăugat-o pe lista teroriștilor și extremiștilor, la egalitate cu ISIS, Al Qaeda și talibanii, pentru că a postat o poveste pe Instagram despre explozia de pe podul din Crimeea din octombrie, în care critica și Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Olesya Krivtsova are un tatuaj anti-Putin pe o gleznă, iar pe cealaltă, o brățară care îi urmărește fiecare mișcare. Sursă foto: Natalya Krivtsova/Vladimir

Tânăra de 19 ani, seste studentă la Universitatea Federală de Nord (Arctic) din orașul nord-vestic Arhangelsk, se confruntă și cu acuzații penale pentru discreditarea armatei ruse pentru că a făcut o repostare presupusă critică a războiului într-o conversație cu studenții pe rețeaua de socializare rusă VK.

Nu este primul și nici ultimul caz

Cazul Olesya nu este primul și nici ultimul”, a declarat Alexei Kichin, avocatul Krivtsova, pentru CNN.

Monitorul independent pentru drepturile omului, OVD-Info, a declarat că cel puțin 61 de cazuri au fost inițiate în Rusia în 2022 sub acuzația de justificare a terorismului pe internet, iar 26 au condus la condamnări.

Mama Olesyei, Natalya Krivtsova, spune că guvernul încearcă să dea un avertisment publicului, fiica ei fiind de fapt „biciuită în mod public” pentru că nu și-a păstrat părerile pentru sine:

Trăim în regiunea Arhangelsk și aceasta este o regiune vastă, dar prea îndepărtată de centru. Nu mai există proteste în Arhangelsk, așa că încearcă să sugrume tot ce a mai rămas în stadiul incipient. Are un simț sporit al dreptății, ceea ce îi îngreunează viața. Incapacitatea de a păstra tăcerea este acum un păcat major în Federația Rusă”, a declarat mama ei pentru CNN.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII