luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsNovak Djokovic a câștigat cel de-al 10-lea Australian Open

Novak Djokovic a câștigat cel de-al 10-lea Australian Open

Novak Djokovic, campion la Australian Open!

Novak Djokovic (Serbia, 5 ATP) s-a bucurat cu un copil după ce l-a răpus pe Stefanos Tsitsipas (Grecia, 4 ATP) în finala de la Australian Open, scor 6-3, 7-6(4), 7-6(5), potrivit Prosport.

Novak Djokovic a izbucnit în plâns după ce a triumfat la Australian Open pentru a 10-a oară, în condițiile în care anul trecut nu a putut participa, fiind expulzat de autorități din cauza scandalului privind refuzul sportivului de a se vaccina contra coronavirusului.

L-a egalat pe Nadal

Sârbul a egalat recordul de 22 de titluri de Grand Slam al lui Rafael Nadal și s-a bucurat mai intens ca oricând.

Novak Djokovic a susținut un discurs emoționant la festivitatea de premiere: „A fost o luptă frumoasă în aceasta seară, cu siguranță nu a fost ultima finală de Grand Slam pentru tine (n.r. – Stefanos Tsitsipas). Ești unul dintre cei mai profesioniști jucători din circuit. Vreau să spun ceva despre relația dintre Grecia și Serbia: suntem două țări mici, nu am avut prea mulți jucători care să atingă acest nivel. Indiferent de unde vii, nimeni nu trebuie să îți atingă visele.

Mai degrabă o copilările cu provocări te motivează. Chiar dacă o persoană în toată lumea acceptă și crede în visurile voastre, găsiți acea persoană și aveți încredere că puteți reuși!”, a declarat Djokovic.

I-a cerut iertare antrenorului

Nole i-a cerut iertare antrenorului său, Goran Ivanisevic, după ce s-a răstit la acesta în timpul meciului:

Ce călătorie a fost pentru familia mea! Le mulțumesc pentru că tolerează partea mai urâtă a caracterului meu. De ce râzi, Goran? Sper că mă poți ierta vreodată! Acest trofeu este și al tău. Îți mulțumesc din toată inima!”, a mai spus Djokovic după al 10-lea trofeu la Australian Open.

Un an de la cel mai mare scandal din tenis

„A fost unul dintre cele mai dificile turnee din viața mea date fiind circumstanțele, că nu am jucat anul trecut. Vreau să le mulțumesc tuturor care m-au făcut să mă țin confortabil. E un motiv pentru care am jucat mereu cel mai bun tenis al meu aici, la Melbourne.

Doar familia și echipa mea știu prin ce am trecut în ultimele săptămâni. Aș spune că e cea mai importantă victoria din viața mea. Țin să le mulțumesc organizatorilor pentru tot, sper să ne vedem din nou anul viitor„, a spus Novak Djokovic, după meci, făcând referire la scandalul de anul trecut când a fost expulzat din Australia și nu a putut participa la campionatul de tenis.

Nole și-a luat revanșa anul acesta și este cu siguranță cel mai mediatizat sportiv al momentului datorită ambiției și trofeelor din palmares.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII