luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateNoua tendință a anului 2021: costumul din stofă!

Noua tendință a anului 2021: costumul din stofă!

Primăvara aceasta costumele din stofă vor fi adevăratele vedete în tendințele noului sezon. Stofa a reprezentat dintotdeauna un material cu texturi elegante, potrivite atât stilului masculin, cât și stilului feminin. O combinație între lână și bumbac, acest material a fost elementul de bază în ținutele faimoasei creatoare de modă Coco Chanel.

Ca și denimul, stofa este unul dintre acele materiale despre care multă lume știe. La prima vedere, poate părea un articol vestimentar clasic și extrem de formal, cu toate acestea, noile tendințe arată că stofa poate fi cu mult mai versatilă.

Când și cum poți purta costumele din stofă?

Costumele din stofă pot fi integrate ușor în stilul office formal, dar pot reprezenta un element de bază și pentru look-urile casual smart. În 2021, stofa va fi colorată, lejeră, evazată pe corp, amintind de șarmul vremurilor de altădată.

Stofa este un material ce a devenit, de-a lungul timpului, sinonim cu stilul scoțian și irlandez, aceasta avându-și originile în secolul XIX. În anul 1924, Chanel își producea costumele din stofă la o fabrică din Scoția. Principala sursă de inspirație pentru aceste costume a reprezentat-o iubitul acesteia, ducele de Westminster. Coco Chanel a remarcat cât de confortabile și sofisticate pot fi hainele din stofă, acest material fiind inițial folosit, cu precădere, în outfit-urile bărbătești. Trendul s-a răspândit peste tot, devenind extrem de popular în rândul caselor de modă de la Paris. Ulterior, Chanel a combinat stofa cu lână, mătase, bumbac și sintetic pentru a da o notă de high fashion și o greutate mai ușoară costumelor.

O nouă estetică a stofei a fost conferită de Cristóbal Balenciaga, care a pus accentul pe siluetă și tăieturi simetrice. Ideea acestor ținute constă în simplitate, linii clare, tradiționale costumelor bărbătești. Motivul pentru care Chanel iubea atât de mult stofa se datorează versatilității acestuia: este foarte practic, ușor, suplu, evidențiază forma corpului, dar în același timp, o și îmbracă; poate fi manufacturată în detalii simple, sau complexe, colorate, sau uniforme.

Stofa modernă diferă de cea vintage doar prin culoare, datorită procedurilor noi de curățare a lânii, aceasta poate fi adusă la o nuanță mult mai deschisă. Casele de modă integrează cu succes stofa în articolele vestimentare, și datorită pasiunii lui Coco Chanel pentru acest material, purtăm costumele din stofă de foarte mult timp, fără ca acestea să se demodeze vreodată. Costumul din stofă a rămas un element clasic, un accesoriu elementar, care nu poate lipsi din garderobă.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII