vineri, decembrie 8, 2023
spot_img
AcasăActualitateNoua formulă de calcul a pensiilor pe model elvețian: „De aceasta majorare...

Noua formulă de calcul a pensiilor pe model elvețian: „De aceasta majorare vor beneficia toți pensionarii”

Noua formulă de calcul a pensiilor pentru români

Potrivit noii legi a pensiilor, persoanele care vor cotiza mai mult de 25 de ani, vor beneficia de bonusuri la pensie. Totodată, persoanele care vor cotiza mai mult de 35 de ani, vor beneficia și de o reducere a vârstei de pensionare.

Calculul pensiei va avea în vedere atât venitul la care s-a plătit contribuția la sistemul de asigurări sociale, cât și vechimea realizată efectiv în muncă, pe teritoriul României, potrivit Antena 3 CNN.

Formula de calcul pentru pensie

VPR x NR. TOTAL PCT

VPR (valoarea punctului de referință) = VPP:25

NR. TOTAL PCT.= puncte contributivitate + puncte stabilitate + puncte perioade asimilate si necontributive

Calculul pensiei va avea în vedere atât venitul la care s-a plătit contribuția la sistemul de asigurări sociale, cât și vechimea realizată efectiv în muncă, pe teritoriul României.

Toate pensiile din sistemul public se vor majora cu 13%, de la 1 ianuarie 2024. Valoarea punctului de pensie va ajunge la 2.032 lei. De aceasta majorare vor beneficia toți pensionarii. Este o certitudine”, a declarat Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii.

În noua lege a pensiilor vârsta standard de pensionare este de 65 de ani atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Atingerea acestei vârste se realizează prin creșterea vârstelor standard de pensionare, scrie Alba24.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII