vineri, februarie 23, 2024
spot_img
AcasăActualitateNOAPTEA MUZEELOR 2023 Peste 300 de evenimente în București și în 82...

NOAPTEA MUZEELOR 2023 Peste 300 de evenimente în București și în 82 de localităţi din România

În acest an, Noaptea Muzeelor va aduce publicului cele mai multe evenimente din ultimii 19 ani de existenţă: 297 din România şi 14 din Republica Moldova.

De la Chişinău, la Aiud şi de la Palanca, la Roşiorii de Vede, o întreagă constelaţie culturală a fost trasată, în care sunt prezente în primul rând muzeele – cărora vreau să le mulţumesc în mod special pentru implicare, dar şi spaţii şi proiecte prietene ale Nopţii Muzeelor, care vor întâmpina publicul cu sute de experienţe şi activităţi, diverse şi interactive, adaptate tuturor vârstelor şi intereselor culturale”, a declarat Dragoş Neamu, coordonator Departament Relaţii Internaţionale şi Proiecte Culturale, manager Noaptea Muzeelor, citat într-un comunicat.

Noaptea Muzeelor 2023, în 82 de localități din 33 de județe ale României

Noaptea Muzeelor va fi sărbătorită de 217 muzee şi 80 de entităţi culturale, în 82 de localităţi din 33 de judeţe din toată ţara. Pe lângă Bucureşti, Noaptea Muzeelor 2023 are un record de muzee şi spaţii deschise la Târgu Mureş, unde 28 de evenimente îşi aşteaptă publicul, urmate de oraşele Iaşi, Cluj-Napoca şi Braşov.

În Capitală vor avea loc aproximativ 60 de evenimente propuse de muzee, galerii de artă, centre culturale şi expoziţionale, spaţii ale teatrelor, opere, coruri, palate, institute, case ale experimentelor sau licee şi festivaluri de muzică, potrivit Hotnews.

Transport gratuit în Capitală

Societatea de Transport Bucureşti va suplimenta linia 361 cu un autobuz dedicat evenimentului, care va circula gratuit între orele 19.00 şi 03.00 în noaptea de 13 spre 14 mai.

Cea de a 19-a ediţie a Nopţii Muzeelor va avea loc și în Republica Moldova în 14 muzee: cinci instituţii muzeale din Chişinău, inclusiv cele patru mari muzee naţionale, dar şi nouă muzee din cinci raioane.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII