marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateNicolae Ciucă: „Singurii care au de pierdut dacă greva profesorilor se declanșează...

Nicolae Ciucă: „Singurii care au de pierdut dacă greva profesorilor se declanșează sunt părinții și elevii”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, după negocierile eșuate cu sindicaliștii din Educație, că singurii care au de pierdut dacă greva generală se declanșează luni vor fi părinții și elevii, adăugând că urmează examenul de capacitate și bacalaureatul.

Reiterez disponibilitatea mea și a miniștrilor de resort de a sta față în față cu sindicatele oricând, oriunde, oricât. Din punctul meu de vedere o grevă generală se declanșează în lipsa dialogului și a rezolvării problemelor. Singurii care au de pierdut dacă greva se declanșează, în ciuda dorinței noastre de dialog și negociere, sunt părinții și elevii. Urmează examenul de capacitate și bacalaureatul. Cu aceste lucruri nu avem voie să ne jucăm, a scris premierul pe Facebook.

Dialogul este întotdeauna calea

Guvernul face eforturi pentru a găsi soluțiile cele mai bune atât pentru ei, cât și pentru toți românii. Problemele discutate se vor rezolva, în primul rând, prin noua lege a salarizării unitare pe care Ministerul Muncii o va finaliza până la 15 iulie. După dialogul cu partenerii sociali, proiectul va fi înaintat Parlamentului la 1 septembrie. De asemenea, au fost propuse stimulente financiare pentru debutanți și pentru cadrele didactice titulare din unitățile de învățământ aflate în zone defavorizate, a transmis premierul, potrivit Digi24.

Acesta a adăugat că Guvernul își menține angajamentul de a majora salariile până la maximul grilei pentru personalul nedidactic. Proiectul România Educată este un exemplu al angajamentului nostru pentru realizarea unui sistem de educație performant pentru toate părțile implicate: profesori, părinți, elevi. Dialogul este întotdeauna calea. De aceea, am invitat sindicatele la discuții. Le transmit profesorilor că suntem pe un teren al deschiderii și empatiei. Eu nu văd altă soluție, decât cea a dialogului, până ce avem o rezolvare, a mai precizat Nicolae Ciucă.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII