luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăActualitateNetflix pierde abonaţi pentru prima dată din 2011. Compania analizează introducerea de...

Netflix pierde abonaţi pentru prima dată din 2011. Compania analizează introducerea de reclame pe platformă şi testează taxarea

Cea mai mare platformă de streaming, Netflix, a raportat un număr de abonaţi în scădere în cel mai recent raport financiar trimestrial.

Compania a anunțat că are 221,6 milioane de abonaţi în întreaga lume, în scădere cu aproape 200.000 de abonaţi, ratând astfel ţinta de 2,5 milioane pe care o anunţase anterior, notează AdWeek.

Mai mult decât atât, Netflix estimează că declinul se va accentua şi în următorul trimestru, şi că va ajunge la un minus de două milioane de abonaţi.

Rezultatele vin după ce în ultimii ani, mai ales în perioada pandemiei, cifrele companiei au înflorit. În ultimul trimestru din 2021, compania a adus 8,3 milioane de noi abonaţi. Declinul abonaţilor vine şi pe fondul creşterii preţului la abonamente în SUA şi Canada, în luna ianuarie a acestui an. Măsura a dus la o scădere cu 600.000 a numărului de abonaţi.

Scăderea vine şi odată cu avântul luat de noii competitori ai Netflix, Disney+ şi HBO Max.

Netflix plănuieşte introducerea de reclame pe plaformă

În contextul rapoartului financiar, platforma de streaming ia în considerare ca, în următorii doi ani, să ofere abonamente mai ieftine, dar să ruleze şi reclame, notează TechCrunch.

Anunţul a fost făcut de şeful Netflix, Reed Hastings, în discuţia cu acţionarii. Deși în anii trecuţi ideea de reclame pe platformă fusese respinsă fără discuţii, de data aceasta Hastings le-a spus investitorilor că acest model s-a dovedit unul funcţional pentru platforme precum Hulu sau Disney. „Nu avem niciun dubiu că funcţionează”, a declarat Hastings.

Utilizatorii care împart conturile de Netflix cu alte persoane ar putea plăti suplimentar

Conducerea companiei îi ia în vizor şi pe utilizatorii de Netflix care împart conturile cu mai multe persoane, din afara gospodăriei. Compania a anunţat că va extinde testele prin care va suprataxa utilizatorii care îşi împart conturile de pe platforma de streaming, mai arată TechCrunch.

Primele teste au început, în luna martie, în Chile, Costa Rica şi Peru şi urmează să fie extinse în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite. Compania a anunţat că va dura cel puţin un an până când va stabili cu exactitate ce suprataxă să impună pentru astfel de practici.

Spre exemplu, în Chile, pentru încă un utilizator din afara gospodăriei, extra plata se ridică la 2,99 de dolari.

Sursă: Paginademedia.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII