marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăCinemaNetflix, interzis înainte de lansarea unui serial în care Regina Cleopatra este...

Netflix, interzis înainte de lansarea unui serial în care Regina Cleopatra este interpretată de o actriță de culoare

Un serial produs de Netflix, în care în rolul Reginei Cleopatra a fost distribuită o actriță de culoare, a stârnit nemulțumire în Egipt, unde s-au făcut apeluri ca rețeaua de streaming să fie blocată, în timp ce arheologii și avocații spun că astfel de portretizări duc la „ștergerea identițăii egiptene”, scrie BBC.

Adele James, o actriță britanică de culoare, a fost distribuită în rolul Cleopatrei, în docudrama „African Queens” (Regine Africane). Serialul este produs de actrița Jada Pinkett Smith, care este și naratoare.

Nu avem ocazia des să vedem sau să auzim povești despre regine negre, iar acest lucru a fost foarte important pentru mine și fiica mea, dar și pentru comunitatea mea care acum va putea cunoaște aceste povești, pentru că sunt foarte multe”, a declarat Jada Pinkett Smith. Însă după ce a apărut trailerul serialului, alegerea actriței care o joacă pe Cleopatra a stârnit indignare în Egipt, conform Digi24.

Mahmoud al-Semary, un avocat egiptean, a depus plângere la procuratură, unde a cerut să „fie luate măsurile legale necesare” pentru ca Netflix să fie blocat în Egipt. Acesta a declarat că serialul „promovează gândirea afrocentristă, care include sloganuri și scrieri menite să șteargă identitatea egipteană”. Printre critici se numără și Zahi Hawass, unul dintre cei mai respectați arheologi din această țară.

Este complet fals. Cleopatra era greacă, deci avea pilea deschisă la culoare, nu neagră. Netflix încearcă să provoace confuzie răspândind informații false și înșelătoare cum că negrii stau la originea civilizației egiptene”, a declarat acesta în publicația al-Masry al-Youm, cerând, totodată, ca egiptenii să ia acțiuni împotriva platformei de streaming. Zahi Hawass a adăugat că singurii regi egipteni despre care se știe că aveau pielea neagră sunt cei din dinastia Kuș, care au domnit între 747 și 656 înaintea erei noastre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adele James (@adele_jjames)

Regina Cleopatra, în schimb, făcea parte din dinastia Ptolemeilor, cu origini grecești. Însă producătorii serialului spun că originea Cleopatrei „este puternic dezbătută”. Identitatea mamei Cleopatrei nu este cunoscută, iar unii istorici spun că este posibil ca aceasta sau alți strămoși ai reginei pe linie maternă să fie din Egipt sau din altă parte a Africii. Între timp, Adele James, actrița care o joacă pe Cleopatra, spune că s-a trezit asaltată de comentarii abuzive și rasiste pe rețelele de socializare. „Dacă nu vă place distribuția, nu vă uitați la serial”, a comentat ea.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII