marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateMRYIA, cel mai mare avion de marfă din lume, produs în Ucraina,...

MRYIA, cel mai mare avion de marfă din lume, produs în Ucraina, a ars în bombardamentele rusești!

Cel mai mare avion de marfă din lume, Antonov-225 Mriya, fabricat în Ucraina, a ars într-un atac rusesc asupra aeroportului Hostomel de lângă Kiev, a anunţat duminică producătorul de arme de stat ucrainean Ukroboronprom.

Ocupatorii ruși au distrus nava amiral a aviației ucrainene – legendarul An-225 Mriya. S-a întâmplat pe aerodromul Antonov din Hostomel, lângă Kiev„, a spus Ukroboronprom pe pagina sa de Facebook.

S-a spus că restaurarea avionului ar costa mai mult de 3 miliarde de dolari și va dura mult timp.

Conform unor filmări video, avionul Antonov poreclit Mryia (Visul), unic în lume, a luat foc în interiorul unui hangar.

Este neclar ce a cauzat distrugerea avionului. În timp ce surse ucrainene acuză Rusia de sabotarea intenționată a acestui simbol al Ucrainei, pare probabil că, de fapt, acesta a fost lovit și distrus chiar de armata ucraineană, dar neintenționat. Astăzi au avut loc lupte grele lângă Hostomel, în Bucha și Irpin, unde o întreagă coloană a trupelor aeropurtate rusești a fost distrusă.

De asemenea, există rapoarte că armata ucraineană a bombardat puternic aeroportul Hostomel cu scopul de a bloca folosirea acestuia de către forțele rusești pentru a aduce întăriri și provizii. Este posibil ca acesta bombardament să fi fost cel care a distrus avionul An-225.

Antonov AN-225 Mriya avea 6 motoare, o lungime de 84 de metri și o anvergură a aripilor de 88,4 metri. Era folosit pentru transporturi comerciale de gabarit depășit, de până la 250 de tone.

Surse:

Reuters.com
Biziday.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII