vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăArtăMr. Bean de Rusia. Un paznic plictisit, în prima zi de lucru,...

Mr. Bean de Rusia. Un paznic plictisit, în prima zi de lucru, a desenat ochi unui tablou dintr-o galerie de artă

O pictură valoroasă de avangardă a fost vandalizată de un paznic „plictisit” care a desenat ochi figurilor din lucrare, în prima zi de lucru la o galerie rusească, scrie The Guardian.

Three Figures de Anna Leporskaya a fost pictat între 1932 şi 1934, şi a fost asigurată pentru 75 de milioane de ruble (740.000 de lire sterline). A fost expusă ca parte dintr-o expoziţie de artă abstractă la Centrul Prezidenţial „Boris Elţîn” din Ekaterinburg atunci când paznicul a desenat ochi folosind un pix.

Alexander Drozdov, director executiv al Centrului Eltîn, nu a identificat paznicul în declaraţie, dar a spus că lucra pentru o firmă privată de securitate şi a fost concediat.

Curatorul expoziţiei, Anna Reshetkina, a spus că pictura a fost vandalizată „cu un stilou marca Elţîn Center”. „Motivele sale sunt necunoscute, dar administraţia crede că a fost din cauză că n-a avut minte.”
„Cerneala a pătruns uşor în stratul de vopsea, deoarece albul de titan folosit pentru a picta feţele nu este acoperit cu lac de autor, aşa cum era adesea cazul în pictura abstractă din acea vreme”, a scris Ivan Petrov în The Art Newspaper, care a scris primul despre acest caz. „Din fericire, cel care a vandalizat a folosit un stilou fără presiune puternică şi, prin urmare, lucrarea a fost uşor lovită în ansamblu. Silueta din stânga avea, de asemenea, o mică deteriorare a stratului de vopsea până la cel de sub faţa personajului”.

Vandalizarea, semnalată de vizitatorii galeriei de artă

Deteriorarea a fost observată pentru prima dată pe 7 decembrie de doi vizitatori care au alertat administratorii împreună cu un angajat al galeriei. Pictura a fost scoasă din expoziţie şi returnată Galeriei de Stat Tretiakov din Moscova, care a împrumutat tabloul.

Experţii în restaurare de la Tretyakov au estimat că lucrările de restaurare ar costa 250.000 de ruble (4.600 dolari). Centrul Elţîn a instalat de atunci ecrane de protecţie peste lucrările rămase din expoziţie.

Sursă: Hotnews.ro
PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII