luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăArtăMonica Davidescu: „Artiștii au fost vânzători de optimism în pandemie”

Monica Davidescu: „Artiștii au fost vânzători de optimism în pandemie”

Prima serie de podcast-uri moderată de Prof. Dr. Carmen Dorobăț revine cu un nou episod. Carmen Dorobăț a discutat, de această dată, cu actrița Monica Davidescu.

Monica Davidescu: Artiștii au fost vânzători de optimism în pandemie

După închiderea teatrelor, am început să citesc povești pentru copii. M-am gândit să le vin și eu puțin în ajutor părinților aflați în izolare cu copiii, prin intermediul gadgeturilor preferate de aceștia, laptopuri și tablete”, a povestit actrița.

Aceasta a adăugat că: „Într-o familie de artiști, profesia nu poate fi lăsată în afară.” Astfel, timpul petrecut în casă a fost un prilej bun pentru a-și continua activitatea prin intermediul resurselor online.

Doamna doctor Carmen Dorobăț a subliniat că „presiunea de nesiguranță este cea mai devastatoare pentru orice profesie. Noi, medicii am trăit într-un iureș nebun”, povestește Dorobăț. „În momentul de față sunt convinsă că putem vorbi despre o resetare spre bine a societății”, a completat Prof. Univ. Dr. Carmen Dorobăț.

În pofida faptului că, la începutul acestui an, Monica Davidescu, Aurelian Temișan și fiica lor, Dora, au fost infectați cu SARS-COV-2, actrița nu și-a pierdut optimismul: „Sper să vindem în continuare pozitivism și să ne întoarcem la vremuri mai bune”, a declarat cu speranță artista.

Prezența oamenilor în proporție de 30% în sălile de spectacol înseamnă foarte puțin

Pe tot parcursul pandemiei, artiștii nu s-au putut bucura de un public numeros, de cele mai multe ori, capacitatea de ocupare a sălilor de spectacol a fost redusă la 30% pentru a evita riscul răspândirii noului coronavirus.

Perioada aceasta ne-a însingurat, ne-a făcut mai comozi”, a explicat Monica Davidescu. Aceasta a apreciat efortul fiecărui spectator în parte care a cumpărat un bilet la teatru și a savurat actul artistic, poate nu în cele mai optime condiții, dar acest aspect reprezintă dovada vie că omul nu poate supraviețui fără cultură.

Întrebată de Carmen Dorobăț cum vede actorul de pe scenă ochii care vorbesc după o mască, artista a oferit următorul răspuns: „Eu am avut un șoc, am avut senzația că suntem într-un film SF. Era foarte ciudat.

În schimb, la aplauze, se străduiau să râdă pe sub mască de două ori mai tare ca să-i auzim. În acel moment nu puteai decât să te umpli de energie, simțeai că te iubesc”, a adăugat Monica Davidescu.

Divorțul anului la Teatrul Național din Iași

Pe 15 martie, venim la Iași cu compania Concordia, este un spectacol al companiei proprii, a mea și a soțului meu. Împreună cu Aurelian Temișan și Ovidiu Cuncea, voi juca în Divorțul anului. E o comedie la care vă invităm să veniți”, a spus Monica Davidescu.

Urmărește podcast-ul integral aici:

Podcast susținut în parteneriat cu Patrik Medical Center.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII