marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăActualitateMOMENT ISTORIC: Donald Trump, primul fost președinte american arestat!

MOMENT ISTORIC: Donald Trump, primul fost președinte american arestat!

Marți, 5 aprilie 2023, Statele Unite ale Americii au intrat în istorie! Donald Trump a devenit oficial primul fost preşedinte american care se va confrunta cu acuzaţii penale.

Acesta s-a predat și a fost pus sub acuzare într-o sală de judecată din New York – un moment inedit în istoria democraţiei din SUA, potrivit CNN, citat de HotNews.

Trump a fost pus sub acuzare săptămâna trecută, devenind primul președinte în exercițiu sau fost președinte care se confruntă cu acuzații penale, în legătură cu un caz care implică o plată făcută în 2016 pentru a cumpăra tăcerea starletei porno Stormy Daniels.

Donald Trump, care candidează din nou la preşedinţie în 2024, neagă orice acuzație şi susține că totul este o „vânătoare politică”.

Donald Trump a pledat nevinovat în fața a 34 de acuzații aduse

Fostul președinte Donald Trump s-a aflat marți în biroul procurorului districtual din Manhattan, în arest și plasat în custodia poliției. Acesta a pledat apoi nevinovat la cele 34 de capete de acuzare care i s-au adus.

Acesta a părăsit Tribunalul fără să facă vreo declarație plecând către reședința sa din Florida. Potrivit jurnaliștilor prezenți la faza locului, Donald Trump a părut foarte supărat și frustrat pe toată durata procesului de acuzare. „Astăzi, în instanță, vocea lui Trump a fost măsurată. A intrat încet, scrutând reporterii din sala de judecată. S-a uitat la judecător atunci când vorbea”, au transmis jurnaliștii CNN.

Următoarea dată de audiere în persoană în cazul fostului președinte Donald Trump este stabilită, deocamdată, pentru 4 decembrie la New York.

34 de capete de acuzare

Surse familiarizate cu cazul au declarat presei americane că Trump este acuzat de falsificare de gradul întâi a documentelor de afaceri – ceea ce constituie o infracţiune, conform legislaţiei americane – iar asta sugerează că există o problemă cu modul în care banii au fost înregistraţi în conturile oficiale.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII