sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăNewsMinistrul italian al Apărării: „Dacă tancurile rusești ar ajunge la Kiev, ar...

Ministrul italian al Apărării: „Dacă tancurile rusești ar ajunge la Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial!”

În cadrul conferințe de la Roma pe subiectul „Perspective europene pentru o apărare comună„, ministrul italian al apărării, Guido Crosetto a declarat că  dacă tancurile ruseşti ar ajunge la Kiev, ar începe al „Treilea Război Mondial”, relatează EFE, potrivit Adevărul.

Declarația lui Guido Crosetto a fost preluată de toate publicațiile media din Italia, după întâlnirea acestuia cu omologul său francez Sebastien Lecornu în marja reuniunii care se axase pe sprijinul necesar Ucrainei şi pe apărarea flancului estic al NATO, conform unui comunicat publicat ulterior de Ministerul italian al Apărării, scrie Agerpres.

Trebuie să evităm escaladarea conflictului”

A ne asigura ca acest lucru să nu se întâmple este singura modalitate de a opri declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial”, a afirmat Crosetto.

În acelaşi timp, ministrul italian a ţinut să accentueze că ţările NATO nu fac decât să ajute Ucraina să se apere împotriva agresiunii ruse.

Trebuie să avem curajul de a lua decizii dificile pentru a evita situaţii mai grave. Ţările europene şi din NATO sunt primele care doresc să evite escaladarea. Cu toţi aşteptăm posibilitatea de a se ajunge la negocieri pentru pace„, a subliniat ministrul în cadrul unui interviu difuzat pe postul de televiziune La7.

Transport de drone de ultimă generație în Ucraina?

Guido Crosetto a dezmințit totodată informaţiile difuzate de publicaţia Il Corriere della Sera cu privire la un presupus transport de drone de ultima generaţie pentru Ucraina, care nu ar fi fost inclus în decretele aprobate de executiv: „Neg asta, dacă ar fi adevărat, ar fi o crimă pentru că Ministerul Apărării şi statul nu sunt la curent, iar cineva ar trebui să ajungă la închisoare„, a afirmat el, la o zi după ce detaliase faptul că Italia va colabora cu Franţa pentru a furniza Ucrainei rachete antiaeriene Samp/T.

Ajutorul pentru Ucraina, inclusiv militar este ceea ce îndepărtează posibilitatea unei escaladări dramatice a conflictului„, a adăugat Crosetto, precizând că „nu există niciun conflict între italieni şi ruşi.”

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII