vineri, aprilie 19, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu, primele declarații cu privire la introducerea certificatului verde...

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, primele declarații cu privire la introducerea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă!

Ministrul Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu, a declarat că certificatul verde obligatoriu i-ar putea mobiliza pe profesori să se vaccineze. Raed Arafat a făcut primele declarații cu privire la introducerea certificatului verde obligatoriu la locul de muncă. Măsura ar urma să se aplice nu doar în domeniul medical, ci și în instituțiile publice, dar și în firmele unde lucrează simultan peste 50 de persoane.

Ministerul Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu, a declarat că certificatul verde obligatoriu este una din cele mai bune soluții pentru a mobiliza profesorii să se vaccineze. Chiar dacă peste 61% din personalul din învățământ este vaccinat, Sorin Cîmpeanu susține că nu este suficient:

”Acum avem mult peste 61% din personalul din învăţământ vaccinat. Sigur că nu este suficient. Vom vedea forma proiectului de lege cu privire la introducerea certificatului verde şi sunt convins că şi acest lucru va mobiliza colegii din sistemul de învăţământ care deja sunt cea mai numeroasă categorie socio-profesionala vaccinată”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru. Plenul Senatului a dezbătut, miercuri, propunerea legislativă PNL-UDMR, care prevede că personalul din unele unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19.

Prin urmare, la dezbaterile în plen: PNL, USR și UDMR au anunțat că votează PENTRU, în timp ce PSD este ÎMPOTRIVĂ: Vot fizic pe certificatul verde: 48 pentru, 46 împotriva, 0 abțineri.

Obligativitatea certificatului verde are în vedere îndeplinirea uneia din următoarele condiții:

a) vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;

b) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

c) rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat şi prezentat în condiţiile O.U.G. nr.68/2021 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19.

Sursă: Cancan.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII