marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăActualitateMiniștrii Guvernului Nicolae Ciucă au depus jurământul la Cotroceni. Klaus Iohannis: A...

Miniștrii Guvernului Nicolae Ciucă au depus jurământul la Cotroceni. Klaus Iohannis: A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii

Guvernul condus de Nicolae Ciucă a obținut joi voturile de învestire în Parlament. Cabinetul a fost votat cu o majoritate confortabilă de 318 voturi, cu peste 80 mai mult decât minimul necesar de 234 de voturi. Parlamentarii USR și AUR votat împotrivă. Miniștrii Guvernului Ciucă au depus jurământul la Cotroceni.

Prima ședință a noului guvern

Premierul Nicolae Ciucă a transmis și un mesaj de Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

„Iată că astă seară are loc prima ședință după o perioadă de criză politică și doresc să mulțumesc Parlamentului pentru că ne-a acordat votul de încredere, partidelor politice care au înțeles că mai presus de orice este cetățeanul român și interesul țării, iar noi ne găsim în acest format pentru a parcurge ordinea de zi care are un singur punct, un proiect de OUG privind stabilirea unor măsuri la niveul administrației publice centrale.

Înainte de a intra în dezbatere, doresc să menționez că astăzi este Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și consider că Guvernul României poate să transmită un mesaj prin care condamnă orice fel de violență împotriva femeilor”, a spus premierul.

Klaus Iohannis: Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu

Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent.

Pentru toate acestea este nevoie de un guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, și acum există acest guvern.

Dar nu numai probleme ne așteaptă și vă așteaptă. Sunt multe oportunități. Planul Național de Redresare și Reziliență se cere implementat, sunt foarte mulți bani aici care trebuie investiți în beneficiul românilor.

Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile, pentru a crește pensiile. Toată lumea se așteaptă la investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunități, este nevoie de un guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest guvern.

Nu a fost simplu. Cred că nu își imaginează nimeni că a fost simplu ca, într-o coaliție, să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici, pentru a găsi punctele comune și pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi.

Domnule prim-ministru, onorați membri ai guvernului, așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați și să rezolvați problemele pe care le-ați enunțat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize. Lumea s-a săturat de promisiuni.

Oamenii vor să vadă fapte, oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livrați!

Sursă: Digi24.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII