marți, decembrie 5, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsMicuțul Rayan din Maroc, căzut de 5 zile într-un puț la 32...

Micuțul Rayan din Maroc, căzut de 5 zile într-un puț la 32 de metri adâncime, a murit, în ciuda unei ample operațiuni de salvare

Micuțul Rayan, băiețelul de 5 ani care era blocat de cinci zile într-un puț din Maroc, a fost extras sâmbătă seara de echipele de intervenție, după o operațiune urmărită cu sufletul la gură de întreaga lume. Din păcate, autoritățile au anunțat ulterior că băiatul este mort.

Micuțul Rayan este mort, potrivit AFP. Anunțul a fost făcut duminică seara de Casa Regală, într-un comunicat.

În urma tragicului accident care a luat viața copilului Rayan Oram, Majestatea Sa Regele Mohammed al VI-lea a vorbit la telefon cu părinții băiatului decedat, care a murit după ce a căzut într-o fântână”, se arată în comunicat.

Anunțul a provocat mare tristețe și dezamăgire, cu atât mai mult cu cât imagini filmate joi de o cameră coborâtă în puț arătau că băiatul era atunci în viață și era conștient, deși părea să aibă câteva răni minore la cap. Sute de persoane se adunaseră sâmbătă la locul unde se desfășura operațiunea de salvare, rugându-se și cântând imnuri religioase.

Copilul, care se numește Rayan, căzuse în fântâna adâncă de 32 de metri marți după-amiaza și a rămas blocat la jumătatea puțului. Echipele de salvatori au coborât camere în puț și au văzut că este în viață și se poate mișca puțin. I-au trimis mâncare și apă cu ajutorul unor frânghii.

Numeroase utilaje au săpat în jurul puțului care este prea îngust pentru ca cineva să coboare după copil.

Salvatorii au folosit buldozere pentru a săpa un șanț masiv în dealul de lângă fântână, lăsând o gaură deschisă în pământul roșcat. Sâmbătă dimineața săpau orizontal spre fântână și instalau tuburi din PVC pentru a proteja împotriva alunecărilor de teren și pentru a-l scoate pe băiat.

Acest al doilea pas de salvare este pe cale să se termine… ne grăbim pentru a ajunge la Rayan și săpăturile se desfășoară conform planului”, a spus șeful echipelor de salvare Abdelhadi Tamrani, sâmbătă, la postul de stat 2M.

Un elicopter a fost adus în zonă pentru a-l transporta pe Rayan la spital, de îndată ce este eliberat.

Sursă: Digi24.ro

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII