luni, decembrie 4, 2023
spot_img
AcasăBreaking NewsMessi semnează cu Inter Miami! De ce a refuzat să se întoarcă...

Messi semnează cu Inter Miami! De ce a refuzat să se întoarcă la Barcelona?

Lionel Messi semnează cu Inter Miami

Leo Messi și-a dezvăluit oficial noua echipă într-un interviu pe care l-a acordat Mundo Deportivo. „Am luat decizia că voi merge la Inter Miami. Încă nu sunt 100%, dar am decis să continui drumul acolo”, a spus argentinianul.

Al-Hilal, Barcelona și Inter Miami s-au „luptat” pentru semnătura sa, saudiții având o propunere ce depășea jumătate de miliard de euro, care însă a fost refuzată.

De ce a refuzat să se întoarcă la Barcelona

Deși Lionel Messi (35 de ani) a decis la începutul săptămânii că va semna cu Barcelona, superstarul argentinian s-a răzgândit pe ultima sută de metri.

Messi și-a dorit să revină la FC Barcelona pentru a-și încheia cariera, însă situația financiară a clubului a îngreunat procesul, astfel că a ales varianta MLS. Jucătorul a susținut primul interviu în care și-a argumentat decizia de a semna cu gruparea americană, informează DigiSport.

Îmi doream mult să pot să mă întorc, însă, pe de altă parte, după tot ce am trăit și modul în care am plecat, nu voiam să mă aflu din nou în aceeași situație, să aștept să văd ce se va întâmpla și să îmi las viitorul în mâinile altora, să fie decis în alt mod.

Am vrut să iau propria decizie, gândindu-mă la mine, la familia mea. Dacă am auzit bine s-a zis că LaLiga a acceptat tot și că e totul ok pentru a mă întoarce, însă lipseau multe alte lucruri ce trebuiau rezolvate. Am auzit că trebuiau să vândă jucători sau să scadă salarii jucătorilor și sincer nu voiam să trec prin asta, nici să fiu responsabil de așa ceva. Am fost deja acuzat de multe lcururi care nu au fost adevărate în cariera mea la Barcelona și eram puțin obosit, nu voiam să trec prin astea”, a declarat Messi conform Mundo Deportivo.

Oferta americanilor l-a convins pe Leo Messi

Pentru ca plafonul impus de La Liga (n.r. maximum 70% din veniturile încasate de club) să nu fie depășit din nou după transferul lui Messi, Barcelona ar mai fi trebuit să renunțe la „nume grele”, în contextul în care i-a cedat deja pe Jordi Alba, Sergio Busquets, Antoine Griezmann și Gerard Pique.

Deși tatăl lui Messi s-a întâlnit recent cu președintele Barcelonei, cursa a fost, în cele din urmă, câștigată de americani, mult mai potenți din punct de vedere financiar. Majoritatea publicațiilor străine, printre care BBC sau Marca, au anunțat că decizia lui Messi este finală.

Messi, venit anual de aproximativ 500 de milioane de euro

Informația a fost confirmată și pe Instagram de către jurnalistul Fabrizio Romano, cunoscut pentru acuratețea sa legată de transferuri. Conform italianului, mutarea este finalizată în proporție de 100%.

Pe lângă contractul propriu-zis, americanii s-au arătat dispuși să îi cedeze lui Messi un procent din suma oferită anual de sponsorii principali ai campionatului, Apple și Adidas, două dintre cele mai mari branduri de pe glob. Acest lucru i-ar aduce, combinat cu salariul, un venit anual de aproximativ 500 de milioane de euro.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII