marți, aprilie 16, 2024
spot_img
AcasăActualitateMercedes deschide fabrică la Sebeș! Construcția se ridică la 130 de milioane...

Mercedes deschide fabrică la Sebeș! Construcția se ridică la 130 de milioane de euro

Compania germană Mercedes-Benz începe construcția noii fabrici în valoare de 130 de milioane de euro de la Sebeș, potrivit Adevărul.

În cadrul acestei fabrici se vor produce unități de antrenare electrică pentru autoturisme Mercedes.

Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes – Star Assembly SRL Sebeș. Conform memoriului tehnic, noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, unde vor lucra un număr total de 526 de noi angajați ai societății cu capital german. Capacitatea preconizată de producție a noului obiectiv va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an.

Pentru această investiție, compania germană a obținut un ajutor de stat în valoare de 185,4 milioane de lei. Valoarea totală a investiției, incluzând și dotările, se ridică potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor la 674 milioane de lei.

Investiție de peste 600 de milioane de euro

Grupul Daimler are, prin cele două filiale din România, Star Transmission Cugir şi Star Assembly Sebeş, peste 3.000 de angajaţi.

Valoarea totală a investiţiilor realizate la Sebeş depăşeşte 600 de milioane de euro. Ultima mare inaugurare a companiei germane a avut loc în 2019, când a fost deschisă linia de producție cutii de viteză în opt trepte, care a costat 200 de milioane de euro.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII