sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img
AcasăBreaking NewsMASACRU ÎN BELGRAD Un elev de 13 ani și-a ucis opt colegi...

MASACRU ÎN BELGRAD Un elev de 13 ani și-a ucis opt colegi și a împușcat mortal un paznic la școala

Kosta Kecmanovic, elevul de 13 ani care și-a ucis opt colegi și a împușcat mortal un paznic la școala „Vladislav Ribnikar” din Belgrad, a vizionat cu o seară înainte de masacru videoclipuri pe platforma TikTok și un documentar american despre crime în masă.

Această faptă monstruoasă a fost planificată noaptea și pusă în aplicare dimineața. Acest criminal a spus că a văzut un film american ciudat, în care un băiat a făcut același lucru în școala sa”, a precizat Veselin Milic, șeful poliției din Belgrad.

Ucigașul nu a avut manifestat nicio remușcare. Asta ne-a șocat – pe mine și pe toți oamenii din Serbia”, a continuat el, relatează Antena 3 CNN.

Potrivit acestui oficial, Kosta Kecmanovic nu a fost o victimă a bullying-ului, nefiind anterior agresat de colegi, așa cum presa locală a speculat inițial. El s-ar fi certat, însă, cu colegii săi de clasă și a cerut să fie transferat.

Neobișnuit de priceput la arme

Reținerea părinților lui Kecmanovic este justificată de faptul că minorul a reușit să aibă acces la un seif codat unde tatăl său își ținea armele deținute legal, a explicat Veselin Milic. El a adăugat că băiatul este „neobișnuit de priceput la arme” și că tatăl său l-a dus la un poligon de tragere amenajat în subsolul stadionului clubului de fotbal „Partizan Belgrad”.

În Serbia este ilegal ca minorii să mânuiască arme de foc iar procurorii au confirmat pentru CNN că analizează ce s-a întâmplat la poligonul de tir, în timp ce organizația sportivă menționată a refuzat, până acum, să comenteze situația.

Conform legislației sârbe, la doar 13 ani, Kosta Kecmanovic este prea tânăr pentru a fi tras la răspundere penală. El a fost internat într-o instituție psihiatrică. Poliția din Belgrad nu a clarificat încă dacă propriile protocoale au fost respectate în mod corespunzător în cazul masacrului de la școala „Vladislav Ribnikar”.

PE ACELAȘI SUBIECT
Promote your brand with INSIDIO MEDIA

TRENDING

COMENTARII